Μια βόμβα με ΑΕΚ και Σπόραρ…

Μια βόμβα με ΑΕΚ και Σπόραρ…

Η ΑΕΚ είναι πλέον ξεκάθαρα το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στη Superleague. Το μαρτυρούν και οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών. Το ενδεχόμενο η Ένωση να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν προσφέρεται μόλις στο 1.85.

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ έχει την πιο πειστική εικόνα ανάμεσα στους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου. Φάνηκε αυτό περίτρανα και την Πέμπτη, στο κύπελλο, όπου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε με 3-0 τον Ολυμπιακό, στο πρώτο ιστορικά μεταξύ τους ντέρμπι στην OPAP Arena, με τον Αργεντινό τεχνικό να κάνει 9 αλλαγές στην 11αδα!

Ουσιαστικά, η ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στους ερυθρόλευκους. Όχι απλά τους κέρδισε, το έκανε εμφατικά και παίζοντας ουσιαστικά με εναλλακτική 11αδα. Είναι πλέον πασιφανές πως η Ένωση έχει το πιο πλήρες ρόστερ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και ο Αλμέιδα το διαχειρίζεται άψογα, καθώς κρατάει σε εγρήγορση πάνω από 20 ποδοσφαιριστές, που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να μπουν και να παίξουν ακριβώς στο στιλ παιχνιδιού που τους ζητάει ο προπονητής τους.

Με βάση λοιπόν τη λογική, είναι απολύτως φυσιολογικό κάποιος να ποντάρει πάνω στην ΑΕΚ τα λεφτά του για το πρωτάθλημα, αφού οι κιτρινόμαυροι είναι η πιο εξοπλισμένη ομάδα για να αντέξει τη σκληρή διαδικασία των πλέι οφ με τα συνεχόμενα ντέρμπι.

Στοιχηματικά όμως, τα 1,85 δεν επιστρέφουν σημαντική αξία. Αντίθετα, το σενάριο να κατακτήσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ ο Αντράζ Σπόραρ στο φινάλε της κανονικής περιόδου, επιστρέφει απόδοση 20.00 και είναι ασφαλώς μία πολύ πιο ελκυστική επιλογή, έστω και ως fun bet.

Ο Σλοβένος φορ των πράσινων έχει επτά γκολ και βρίσκεται αυτή τη στιγμή πίσω από τους Γκαρσία (10), Καρέλη (10) και Μπακαμπού (9). Σκόραρε ωστόσο στο τελευταίο παιχνίδι με τη Λαμία και φώναξε παρών για την τελική ευθεία της regular season.

Ο Παναθηναϊκός στα επόμενα πέντε ματς, έχει δύο θεωρητικά βατές αποστολές εντός έδρας με Βόλο και Παναιτωλικό, παιχνίδια που ο Σπόραρ μπορεί να βρει δίχτυα. Επίσης, έχει να παίξει σε Περιστέρι, “Καραϊσκάκη” και “Βικελίδης”.

Το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο, όμως ο Παναθηναϊκός ψάχνει πλέον μεγάλες νίκες για να καλύψει τις γκέλες, που έκανε στο ξεκίνημα του β’ γύρου και θα χρειαστεί σίγουρα τον καλό Σπόραρ για να τις πετύχει.

Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι ο φορ των πράσινων εκτελεί συνήθως και τα πέναλτι, άρα εκ των πραγμάτων είναι ο πιο πιθανός τους σκόρερ. Δεν αποκλείεται λοιπόν να κάνει ένα ντεμαράζ στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές και να πιάσει τον Λιβάι Γκαρσία.

Άλλωστε, η ΑΕΚ έχει σαφώς πιο πολλές επιλογές μεσοεπιθετικά από τον Παναθηναϊκό και τα γκολ της μοιράζονται περισσότερο. Επίσης, η Ένωση έχει θεωρητικά και πιο δύσκολο πρόγραμμα, αφού θα παίξει εκτός έδρας με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα θέλει να πάρει ρεβάνς για τη βαριά ήττα στο κύπελλο.

EASY MEDIANETWORK
Close