Γι’ αυτό διάλεξαν τον Σλοτ: Ποιος είναι και τι… κάνει ο αντικαταστάτης του Κλοπ στη Λίβερπουλ

Γι’ αυτό διάλεξαν τον Σλοτ: Ποιος είναι και τι… κάνει ο αντικαταστάτης του Κλοπ στη Λίβερπουλ

Ο διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ έχει την ίδια ροπή στο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Ο κύβος ερρίφθη. Πλέον έχουμε λευκό καπνό. Έχουμε τον διάδοχο του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Μετά από ψάξιμο μηνών, μετά από ενδελεχή έρευνα της αγοράς, οι κόκκινοι κατέληξαν στον άνθρωπο που θα πάρει το βαρύ φορτίο να διαδεχθεί έναν άνθρωπο που επί μία δεκαετία ξύπνησε έναν κοιμώμενο γίγαντα.

Η Λίβερπουλ έψαξε τους πάντες και τα πάντα εξονυχιστικά. Δεν πήγε στην λύση κάποιου ελεύθερου, κάποιου άνεργου, κάποιου διαθέσιμου. Έψαξε τους πάντες και κατέληξε σε δύο πρόσωπα: τον Άρνε Σλοτ και τον Ρούμπεν Αμορίμ.

Επέλεξε τον Ολλανδό, όχι γιατί είναι η πιο οικονομική από τις δύο λύσεις (η Λίβερπουλ θα πληρώσει αποζημίωση περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ στην Φέγενορντ), αλλά κυρίως επειδή μοιάζει να είναι ο πιο συμβατός αναφορικά με την επόμενη ημέρα της.

Προπονητής και ως… παίκτης

Ως παίκτης ήταν ένας εγκεφαλικός μέσος που έπαιζε για χρόνια σε καλό επίπεδο στην Eredivisie, όχι χάρη στα αθλητικά του προσόντα, αλλά επειδή ήταν ένας προπονητής στο γήπεδο, μπορούσε να δει πράγματα που οι υπόλοιποι παίκτες δεν μπορούσαν.

Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα γίνει προπονητής, αλλά στην πραγματικότητα κάνει το μεγάλο βήμα στην Λίβερπουλ, έχοντας μία σεζόν στην Καμπούρ, άλλη μιάμιση στην ΑΖ Άλκμααρ και την σούπερ πετυχημένη τριετία του στην Φέγενορντ, την οποία παρέλαβε σε απόλυτη παρακμή και την έκανε να παίζει πιθανώς το καλύτερο ποδόσφαιρο της ιστορίας της.

Σε αυτή την τριετία η ομάδα του Ρότερνταμ πήρε ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο, έπαιξε έναν τελικό Conference League, ενώ ο Σλοτ πήρε δύο χρονιές το βραβείο του προπονητή της χρονιάς.

Ολλανδός… Κλοπ

Οργανωτικός, διορατικός, με πολύ θετική ποδοσφαιρική σκέψη, ο 45χρονος προπονητής αρέσκεται να φτιάχνει ομάδες που θέλουν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους, να έχουν ένταση στο παιχνίδι τους, δημιουργικότητα και φαντασία.

Άριστος γνώστης της αγγλικής γλώσσας και των mind games, δημοφιλής σε παίκτες και οπαδούς, έφτασε πολύ κοντά και πέρσι στην Premier League, όμως οι διαπραγματεύσεις με την Τότεναμ δεν κατέληξαν ποτέ σε γάμο.

Υπεραξίες

Παρότι δεν είναι προσκολλημένος στο «ολλανδικό» 4-3-3, ο Σλοτ έδωσε δείγματα ενός εξαιρετικού tactician, ενώ επί των ημερών του πάρα πολλοί παίκτες έκαναν step up στην καριέρα τους (Κοκτσού, Σινιστέρα, Μαλάσια, Σενεσι, Άουρσνες, Τίμπερ, Χερτράουντα, Βίφερ, Χάνκο, Χιμένες) και έφεραν (ή θα φέρουν) πολλά  εκατομμύρια στα  ταμεία της Φέγενορντ.

Η Λίβερπουλ αγνόησε το μάλλον αποτυχημένο εγχείρημα με τον Έρικ Τεν Χαγκ και επιλέγει και αυτή την ολλανδική σχολή για την επόμενη της ημέρα.

Η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη, αλλά το σίγουρο είναι ότι το συναρπαστικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Άνφιλντ, από έναν τεχνικό που αρέσκεται να φτιάχνει ομάδες που κάθεσαι και τις χαζεύεις…

EASY MEDIANETWORK
Close