Ο Τερίμ ήταν 2η επιλογή: Τι διαφορετικό θα βλέπαμε στον ΠΑΟ με προπονητή Πάουλο Σόουζα

Ο Τερίμ ήταν 2η επιλογή: Τι διαφορετικό θα βλέπαμε στον ΠΑΟ με προπονητή Πάουλο Σόουζα

Ίσως όλα να ήταν αλλιώς για το τριφύλλι…

Κι όμως, τα πάντα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός να κινηθεί σε άλλη κατεύθυνση και η ιστορία να έχει γραφτεί διαφορετικά.

Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος αποκάλυψε κάτι που ελάχιστοι ήξεραν. Πολύ πριν επιλέξει τον Φατίχ Τερίμ, η πρώτη επιλογή ήταν άλλος.

Μία προσωπικότητα διεθνούς κύρους, ο οποίος μάλιστα στα τελειώματα της καριέρας του είχε φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συναντήθηκε στην Μαδρίτη, με τον Πορτογάλο τεχνικό που μόλις είχε λύσει την συνεργασία του με την Σαλερνιτάνα, όμως οι δύο πλευρές δεν έφτασαν σε συμφωνία.

Τρία πρωταθλήματα

Είναι άγνωστο αν με τον Πάουλο Σόουζα στο τιμόνι του, το τριφύλλι θα πετύχαινε τους στόχους του και θα έφτανε στο πρωτάθλημα.

Μπορεί ο Πορτογάλος να έχει κατακτήσει τον τίτλο σε τρεις διαφορετικές χώρες (Ουγγαρία, Ισραήλ, Ελβετία) ως προπονητής της Βίντι, της Μακάμπι Τελ-Αβίβ και της Βασιλείας, όμως ο τελευταίος ήρθε πριν από 10 χρόνια.

Οι τελευταίες του προπονητικές απόπειρες σε Σαλερνιτάνα, Εθνική Πολωνίας, Φλαμένγκο, Μπορντό ήταν η μία χειρότερη από την άλλη, αφού οι επιλογές του αποδείχθηκαν εντελώς άστοχες, με τον Πορτογάλο τεχνικό να παραμένει δίχως ομάδα από το περασμένο φθινόπωρο.

Το σίγουρο είναι πως με τον Πάουλο Σόουζα στο τιμόνι του, ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε αλλιώς. Θα έπαιζε πολύ διαφορετικά, με άλλο σχηματισμό, άλλες δομές και άλλες σταθερές.

Με τρεις στην άμυνα

Την ώρα που με τον Φατίχ Τερίμ έχει παίξει σχεδόν όλους τους τακτικούς σχηματισμούς, ο Πάουλο Σόουζα είναι λάτρης των τακτικών με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Με την Εθνική Πολωνίας έπαιξε στο τελευταία Euro το 3-5-2, με την πιο αδύναμη Σαλερνιτάνα έπαιζε συνήθως 3-4-2-1, με το πιο ποιοτικό υλικό της Φλαμένγκο συνήθιζε το 3-4-3 ή το 3-4-1-2.

Το ερώτημα είναι άλλο. Θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να υποστηρίξει τον συγκεκριμένο τακτικό σχηματισμό; Με το υπάρχον ρόστερ, μάλλον όχι.

Το τριφύλλι δεν έχει αρκετούς διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς και είναι σίγουρο ότι με τον Πορτογάλο στο τιμόνι του θα πήγαινε σε άλλες επιλογές στόπερ τον Ιανουάριο και όχι στους Ακαϊντίν και Βίκτορ Ούγκο.

Επίσης είναι δεδομένο ότι θα είχε ζήτημα με τον Ουίλιαν Αράο, με τον οποίο είχε σοβαρά προσωπικά προβλήματα κατά την διάρκεια της κοινής παρουσίας τους στην Φλαμένγκο.

Η ιστορία δεν γράφεται με αν, αλλά με πραγματικούς πρωταγωνιστές και πραγματικά γεγονότα.

Όσο, πάντως, ο Πάουλο Σόουζα παραμένει χωρίς ομάδα, ας μην αποκλείουμε τίποτα για το μέλλον…

EASY MEDIANETWORK
Close