1 στους 3 θα την πατήσει: Ποιον γηπεδούχο βλέπουν οι στοιχηματικές να χάνει στο Game 5 της Euroleague

1 στους 3 θα την πατήσει: Ποιον γηπεδούχο βλέπουν οι στοιχηματικές να χάνει στο Game 5 της Euroleague

Θα την πατήσει άραγε κάποιος φέτος;

Είναι μία από τις αρχαιότερες προϊστορίες στην ιστορία της διοργάνωσης. Στην πραγματικότητα είναι η μόνη άχαστη. Η μόνη που δεν έχει σπάσει ποτέ.

Λες και μία αδιόρατη δύναμη κόβει τα πόδια των φιλοξενούμενων σε κάθε Game 5 των σειρών πλέι-οφ. Λες και η ίδια δύναμη δίνει φτερά σε αυτά των γηπεδούχων.

Για να μην τα πολυλογούμε, η έδρα δεν έχει σπάσει ποτέ σε πέμπτο αγώνα πλέι-οφ που έκρινε πρόκριση σε Final-4 της Euroleague. Ποτέ!

Το απίστευτο 18-0!

Και τις 18 προηγούμενες φορές που η πρόκριση κρίθηκε σε πέμπτο παιχνίδι, αυτή πήγε στα χέρια της ομάδας που είχε το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που φαίνεται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στις συνθήκες ενός τέτοιου ξεχωριστού παιχνιδιού.

Όλοι το λένε φέτος: «Ήρθε η ώρα φέτος για να σπάσει κάποια έδρα σε Game 5». Εξάλλου, όλες οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, καμία δεν μπορεί να κρατήσει αιώνια. Ποια όμως;

Σε πρώτη φάση, ας ακούσουμε τι λένε οι μπουκ. Οι αποδόσεις λένε ότι αυτή που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να «σπάσει» είναι το ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο Βελιγράδι να φέρει πίσω την σειρά με την Μακάμπι Τελ-Αβίβ και με την βοήθεια πάνω από 20.000 οπαδών του θέλει να δημιουργήσει μία «κόλαση» που θα καταπιεί την ομάδα του Όντεντ Κάτας.

Οι μπουκ δίνουν πολύ λίγες πιθανότητες στην ομάδα του λαού, που μάλιστα θα αγωνιστεί δίχως τον Γουέιν Μπόλντουϊν, με τον Παναθηναϊκό να έχει υπέρ του σχεδόν όλες τις συνθήκες για την επιστροφή του σε Final-4, μετά από 12 χρόνια.

Θρύλε μπορείς!

Από εκεί και μετά οι αποδόσεις στα άλλα δύο ζευγάρια είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Τόσο στο Μονακό-Φενερμπαχτσέ, όσο και στο Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός οι μπουκ βλέπουν πολύ λεπτές ισορροπίες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολύ ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης.

Ελαφρώς περισσότερες φαίνεται πως έχουν οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 4-1 σε Game 5, όμως και οι τέσσερις προκρίσεις είχαν έρθει στο ΣΕΦ, σε αντίθεση με τον μοναδικό αποκλεισμό που είχε έρθει στην Μαδρίτη.

Οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στην Βαρκελώνη με την ψυχολογική ανάταση που τους δίνει το 92-58 του τέταρτου παιχνιδιού και ευελπιστούν ότι με τις νέες προσαρμογές που εμφάνισε ο Μπαρτζώκας στο Game 4, θα επιβάλλουν την ανωτερότητα τους και θα παρουσιαστούν σε 3ο συνεχόμενο Final-4 για να παίξουν ημιτελικό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Μία μεγάλη εβδομάδα για το ελληνικό μπάσκετ που ευελπιστεί να έχει δύο ομάδες στο Βερολίνο και να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, δείχνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι έχει επιστρέψει για τα καλά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

EASY MEDIANETWORK
Close