Τα είχαμε πει για τον Σλούκα...

Κομπιούτερ προγραματισμένο να τον στείλει στο Final-4

Ο Κώστας Σλούκας είναι άνθρωπος-ορχήστρα

Οι Αμερικανοί που κάτι σκαμπάζουν από… μπάσκετ συνηθίζουν να λένε στα πλέι-οφ πως «when the things get tough the tough get going». Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα, μόνοι οι ζόρικοι προχωράνε.

Αυτό εξάλλου είναι άλλωστε το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τους ηγέτες και ο Κώστας Σλούκας έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι ένας τέτοιος.

Δεν έχει πάει τυχαία σε 10 Final-4 στην καριέρα του, αυτός είναι και ο λόγος που το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έστρωσε ένα χαλί από εκατομμύρια για να τον κάνει δικό του.

Ποιος άλλος ξέρει καλύτερα τον δρόμο, ποιος άλλος θα μπορούσε να ηγηθεί καλύτερα στην προσπάθεια του τριφυλλιού να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ελίτ μετά από 12 χρόνια απουσίας;

Κάνει τα πάντα

Εδώ και λίγο καιρό, από τότε που μπήκαμε στην τελική ευθεία της Euroleague, ο Κώστας Σλούκας άλλαξε τσιπάκι. Παίζει πια σε άλλα επίπεδα.

Παίζει σε επίπεδα MVP!

Διαβάζει τα πάντα στο γήπεδο, παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις, ορίζει σχεδόν κάθε κατοχή, βάζει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, σκοράρει, παίζει άμυνα, κάνει ότι χρειάζεται για να οδηγεί τον Παναθηναϊκό σε νίκες.

Από τότε που επέστρεψε από τον τελευταίο του τραυματισμό κάνει απίθανες εμφανίσεις, μετρά 16,1 πόντους και 6,5 ασίστ μέσο όρο στα 10 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τρομερά ποσοστά ευστοχίας, ελάχιστα λάθη και υποδειγματική οργάνωση.

Ακόμα και ρεκόρ καριέρας

Μάλιστα στο Game 2 της σειράς με την Μακάμπι, ο Έλληνας γκαρντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους, που δείχνει πως είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται ακόμα και να ξεπεράσει τον εαυτό του, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να περάσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ-Αβίβ.

Οι Ισραηλινοί έκαναν το λάθος να στείλουν νταμπλ-τιμ στον Κέντρικ Ναν και να γεμίσουν την ρακέτα για να κλείσουν το χώρο δράσης του Λεσόρ. Ο Σλούκας κατάλαβε άμεσα τις νέες συνθήκες, αντιλήφθηκε άμεσα ότι του δίνουν περισσότερο χώρο και τιμώρησε τον Όντεντ Κάτας παίρνοντας και εκτελεστικό ρόλο.

Ο έμπειρος γκαρντ δείχνει πως έχει πάρει τον έλεγχο της σειράς και ξέρει τι πρέπει να κάνει στο Βελιγράδι για να οδηγήσει το τριφύλλι στο Βερολίνο.

Το ίδιο εκτιμούν και οι μπουκ που εξακολουθούν να βλέπουν φαβορί την ομάδα του Εργκίν Αταμάν που μετά το 1-1 της Πεμπτης, πληρώνει γύρω στο 1,5 να περάσει στο Final-4….

EASY MEDIANETWORK
Close