Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα. Ο Ολυμπιακός αδέρφια βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final 4, φέτος όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Πέρυσι οι Πειραιώτες πήγαν ως η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, ενώ φέτος ταξίδεψαν στο Κάουνας με τον τίτλο του φαβορί.

Και πώς αλλιώς όταν έχουν τερματίσει στην 1η θέση της regular season, ενώ… σάρωσαν και τα χθεσινά βραβεία, με τον Σάσα Βεζένκοφ να αναδεικνύεται MVP της κανονικής διάρκειας και τον Γιώργο Μπαρτζώκα κορυφαίος προπονητής.

Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν σημασία όταν οι ομάδες μπαίνουν στα παρκέ. Εκεί μετράει μόνο η συγκέντρωση, η ποιότητα, τα συστήματα που θα βγουν ή δεν θα βγουν. Φυσικά και η… μέρα που θα βρεθούν τα βαριά χαρτιά των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός στηρίζει φυσικά πάρα πολλά στο δίδυμο των Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα. Ιδίως ο δεύτερος ήταν το βαρόμετρο των πρωταθλητών στα πλέι οφ με τη Φενέρμπαχτσε, παίρνοντας την ομάδα του στην πλάτη του.

Ο διεθνής γκαρντ πέτυχε 22 και 25 πόντους στις δύο τελευτάιες νίκες του Ολυμπιακού επί της τουρκικής ομάδας, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Σάσα. Κι αυτό μάλιστα, παρότι ο Βεζένκοφ φαινόταν να απέχει από τον… τρομερό εαυτό του στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Ο MVP των Ερυθρολεύκων μέτρησε 17+17+19 πόντους στις τρεις νίκες των Πειραιωτών που έδωσαν την πρόκριση επί της Φενέρ, σε συνέχεια των εξαιρετικών αριθμών του από τη regular season.

Πάνω τους προφανώς θα πέσει το βάρος κι απόψε. Ο Βεζένκοφ είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Ολυμπιακού, όταν βρεθεί στη μέρα του, πυροβολάει ασταμάτητα πίσω από τα 6,75 κι αν ο Σλούκας πιάσει τα στάνταρ που είδαμε στα πλέι οφ, όντας ο αληθινός ηγέτης των πρωταθλητών Ελλάδας, πολύ δύσκολα θα ξεφύγει από τα… νύχια τους η Μονακό. Μία ομάδα βέβαια που στην κανονική διάρκεια κέρδισε δις τον Ολυμπιακό, σε ματς που ήταν πολύ κλειστά, αλλά εκείνα τα παιχνίδια μοιάζουν πια με μακρινή ανάμνηση. Το Final 4 είναι πάντα διαφορετική ιστορία.

Αν ψαχτεί κανείς λοιπόν σε ειδικά παικτών για το αποψινό παιχνίδι στο Κάουνας, προφανώς αξίζει να στηριχτεί στο δίδυμο του Ολυμπιακού. Το να πετύχουν μαζί 30+ πόντους Βεζένκοφ και Σλούκας πληρώνει στο 2,55 από τη Stoiximan. Πιο value θεωρώ ωστόσο το 3,55 για να συνδυαστεί η νίκη των Ερυθρολεύκων με 16+ πόντους του Σάσα και 12+ πόντους του Έλληνα άσου.

Ολυμπιακός

vs

Μονακό

19/05/23 18:00
Βεζένκοφ 16+ πόντοι, Σλούκας 12+ πόντοι 3.55
EASY MEDIANETWORK
Close