Μετά τις εμφανίσεις με Ρεάλ και ΠΑΟΚ: Συνεχίζουν να «υποτιμούν» τον Ναν…

Ο Παναθηναϊκός εκεί που ανήκει: Τόσο δίνει πλέον για να ράψει το 7ο αστέρι η ομάδα του Αταμάν

Δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση δίνεται πλέον το τριφύλλι...

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Μετά από απουσία 12 ετών, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ξανά στο ραντεβού των κορυφαίων, βρίσκεται ξανά σε ένα ακόμα Final-4.

Αν σκεφτεί κανείς ότι πέρσι, περίπου τέτοια εποχή, τερμάτιζε προτελευταίος στην βαθμολογία της Euroleague, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το τριφύλλι έκανε ένα γιγάντιο άλμα, από αυτά που σπανίζουν σε τέτοιο επίπεδο στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Επική σειρά

Η Μακάμπι Τελ-Αβίβ, αποδείχθηκε ένας εκπληκτικός αντίπαλος και συνεισέφερε τα μέγιστα, ώστε να παρακολουθήσουμε μία επική σειρά 5 παιχνιδιών, τα οποία σχεδόν κρίθηκαν όλα στις λεπτομέρειες.

Πέντε αναμετρήσεις πολύ υψηλής ποιότητας, απόλυτης έντασης και εκπληκτικής τακτικής καθοδήγησης από δύο καταπληκτικούς προπονητές.

Στο τέλος, η έδρα και οι μεγάλες προσωπικότητες μίλησαν. Το ΟΑΚΑ ήταν ένα ηφαίστειο, η λάβα του οποίου κατέκαψε στο τέλος την ομάδα του Όντεντ Κάτας. Ο Κέντρικ Ναν ήταν εκπληκτικός και με ένα ηγετικό παιχνίδι, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο, στον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν.

Μόνο που η απλή συμμετοχή του τριφυλλιού σε ένα Final-4 δεν σημαίνει τίποτα για τον «εξάστερο» που έμαθε να πηγαίνει σε όλες αυτές τις διοργανώσεις, ως φαβορί για να σηκώσει την κούπα.

Για το έβδομο αστέρι

«Πάμε για να το πάρουμε, η συμμετοχή δεν λέει τίποτα», ήταν το πνεύμα των δηλώσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και όλων των παικτών του Παναθηναϊκού, καθώς τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον ένα από τους δύο ημιτελικούς τον νικητή της σειράς Μονακό – Φενέρμπαχτσε, που θα κριθεί κι αυτή σε 5ο παιχνίδι στην έδρα των Μονεγάσκων.

Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος όμως, αυτό που δεν αλλάζει είναι η φλόγα, η δίψα, η κάψα του τριφυλλιού για το έβδομο αστέρι, η φανέλα, το όνομα και η μεγάλη προσήλωση όλων στον στόχο.

Δεύτερο φαβορί

Παρότι δεν είναι ακόμα γνωστό το άλλο ζευγάρι (η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τον νικητή της σειράς Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός), αυτό που ξέρουμε είναι πως η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δίνεται ως δεύτερο φαβορί, για την κατάκτηση της φετινής Euroleague, πίσω από την βασίλισσα που είναι και η κάτοχος της διοργάνωσης.

Οι δυο ομάδες που τερμάτισαν και στις δύο θέσεις της κανονικής διάρκειας, μπορούν να τα πουν μόνο στον τελικό, με την βασίλισσα να είναι ένας από τους ελάχιστους αντίπαλους από το κορυφαίο επίπεδο, που δεν έχει παίξει ποτέ τελικό με το τριφύλλι.

Αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο κατάκτησης της Euroleague από τον Παναθηναϊκό πληρώνει 3,50, μία απόδοση εξαιρετική, αν αναλογιστεί κανείς ότι το τριφύλλι απέχει μόλις δύο βήματα από το μεγάλο όνειρο και πως είναι πολύ πιθανό να παίζει και… εντός έδρας, αφού χιλιάδες οπαδοί του αναμένεται να βάψουν πράσινο το Βερολίνο.

EASY MEDIANETWORK
Close