Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το μεγάλο «στοίχημα» του Σλούκα είναι ένα…

Τρόμαξε κόσμο: Πόσο δίνουν πλέον οι στοιχηματικές την πρόκριση του ΠΑΟ στο Final 4

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο στο ΟΑΚΑ τη Ζάλγκιρις με στόχο ασφαλώς τη νίκη που θα τον ανεβάσει στο 50% (4-4) στην Ευρωλίγκα.

Οι πράσινοι την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν μία από τις καλύτερες επιθετικές εμφανίσεις τους φέτος. Κέρδισαν στο Βερολίνο, σημειώνοντας παρά έναν πόντο 100. Μπορεί η Άλμπα να μην είναι από τις πιο ισχυρές ομάδες στη λίγκα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την προηγούμενη τριετία ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει τρεις ήττες στη συγκεκριμένη έδρα.

Άλλωστε, δεν είναι τόσο η νίκη με 99-85, όσο η εικόνα που άρεσε (27 ασίστ) και ο επιθετικός πλουραλισμός που είχε το τριφύλλι, εκτελώντας με 58,1% εντός παιδιάς και με 44,8% από το τρίποντο (13/29).

Ο Μήτογλου συνέχισε με… σπασμένα φρένα (double-double 24 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Ο Γκριγκόνις ήταν ξανά λίρα εκατό από την περιφέρεια (16 πόντοι με 4/8 τρίποντα). Ο Σλούκας αρχίζει να λύνεται και φάνηκε αυτό περίτρανα από τη γεμάτη στατιστική του γραμμή: 14 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα πιο αισιόδοξα μηνύματα όμως έστειλαν ο Μπαλτσερόφσκι (11 πόντοι) και ο Βιλντόσα (13 πόντοι, 4 ασίστ, 4/4 τρίποντα), δύο παίκτες που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής στο ξεκίνημα της σεζόν. Ειδικά ο Βιλντόσα είχε δεχθεί ανοιχτά τα… πυρά του Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός ωστόσο, φαίνεται πως ξέρει να κερδίζει τους παίκτες του και οι αιχμηρές δηλώσεις του είχαν στόχο να ενεργοποιήσουν τον μπασκετικό εγωισμό του Αργεντινού, ο οποίος έμοιαζε λίγο στα… χαμένα στο πρώτο δίμηνο της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον “στρατιώτη” Γκραντ, που τέλειωσε το ματς με 9 ασίστ (!), αλλά και στο ντεμπούτο του Ναν, ο οποίος αφενός έδειξε πως βρίσκεται σε άριστη σωματική κατάσταση, αφετέρου δεν είχε κανέναν δισταγμό να πάρει τα σουτ που του έδωσε η γερμανική άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός είναι προφανές πως ακόμη δεν έχει παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες, καθώς έχει σταθεί πολύ άτυχος από το ξεκίνημα της σεζόν με αλλεπάλληλους τραυματισμούς, κυρίως στις θέσεις των φόργουορντ. Σταδιακά όμως, οι πράσινοι είναι δεδομένο πως θα αρχίσουν να κινούνται στα πρότυπα που θέλει ο Αταμάν, αποδίδοντας επιθετικό μπάσκετ υψηλού ρυθμού και πολλών κατοχών. Άλλωστε, το ρόστερ που χτίστηκε, έχει το potential να κάνει κάτι τέτοιο.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι οι μπουκ μετά τη χορταστική εμφάνιση του Παναθηναϊκού επί της Άλμπα, έριξαν την απόδοσή του κάτω από το 3.00 για να προκριθεί τον Μάιο στο Final Four του Βερολίνου. Αυτή τη στιγμή μόνο τέσσερις ομάδες έχουν καθαρά πιο μικρή απόδοση από τους πράσινους σχετικά με το ενδεχόμενο να δώσουν το “παρών” στο μεγάλο ανοιξιάτικο ραντεβού.

Ο λόγος για τις Ρεάλ (1.35), Μπαρτσελόνα (1.70), Μονακό (1.85) και Φενέρμπαχτσε (2.30). Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο Ολυμπιακός στο 2.85, σχεδόν δηλαδή στα ίδια επίπεδα που προσφέρεται πλέον και ο Παναθηναϊκός.

EASY MEDIANETWORK
Close