Η μητέρα των μαχών: Πόσο δίνει το διπλό του ΠΑΟ στο ΣΕΦ, στο ντέρμπι που περιμένουν όλοι στην Ευρωλίγκα

Τώρα που ολοκληρώθηκε και ο 2ος γύρος: Αυτόν βλέπουν φαβορί οι μπουκ για το πρωτάθλημα

Το πλεονέκτημα έδρας που φαίνεται πως θα πάρει ο Παναθηναϊκός ορίζει σχεδόν πάντα το φαβορί…

Το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει μία ιδιαιτερότητα. Αντί για δύο, θα έχει τρεις γύρους. Στην πραγματικότητα όμως, όσους γύρους και να είχε είτε τρεις είτε τέσσερις, στο τέλος δύσκολα θα είχαμε άλλο τελικό.

Το δίπολο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ή Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός) αν προτιμάτε, δεν σπάει με τίποτα, η διαφορά τους από τις άλλες ομάδες της Stoiximan Basket League παραμένει πολύ μεγάλη.

Με άλλα λόγια, η κανονική διάρκεια από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο 12 ομάδες μόνο και μόνο για να μάθουμε ποιος από τους δύο αιώνιους, θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς!

Κριτήριο το πλεονέκτημα έδρας

Φέτος, αυτό φαίνεται να πηγαίνει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στα χέρια του Παναθηναϊκού, ο οποίος μετρά ήδη δύο νίκες στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό και θα χάσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, μόνο αν… αυτοκτονήσει.

Επειδή οι μπουκ δεν λειτουργούν με τέτοια κριτήρια, αλλά παίρνουν το πιο ρεαλιστικό σενάριο που μπορεί να προκύψει, είναι απολύτως λογικό να δίνουν αυτή την στιγμή το τριφύλλι ως φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει κατακτήσει τόσο το Σούπερ Καπ, όσο και το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας στον τελικό των πράσινων, όμως μία σειρά πλέι-οφ που κρίνεται στις τρεις νίκες, έχει τους δικούς της νόμους και τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Σύμφωνα με τους μπουκ η κεφαλή του Παναθηναϊκού είναι βραχεία, αλλά είναι υπαρκτή. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν προσφέρεται σε αποδόσεις από 1,60 έως 1,70 για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα Ελλάδας, την ώρα που αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι το αουτσάιντερ με τιμές από από 2,30 έως 2,40.

EASY MEDIANETWORK
Close