Tον απογειώνει ο ηγέτης Σλούκας: Τόσο δίνει πια να πάρει την Euroleague ο Παναθηναϊκός

Tον απογειώνει ο ηγέτης Σλούκας: Τόσο δίνει πια να πάρει την Euroleague ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με την απόκτηση του Κώστα Σλούκα μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ικανή να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα και τις ισορροπίες τόσο στην Basket League όσο και στη Euroleague.

Κατ’ αρχάς οι πράσινοι απέκτησαν τον κορυφαίο Έλληνα παίκτη που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Ο Σλούκας είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια μέσα στους καλύτερους δημιουργούς και εκτελεστές στην Ευρωλίγκα και κατά κανόνα στο φινάλε της σεζόν δίνει το “παρών” στο Final Four.

Με τον Σλούκα είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός εκτοξεύει τη δυναμική του ελληνικού κορμού του. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει ήδη ανακοινώσει την επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου. Υπάρχει επίσης σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ θα γίνει ασφαλώς συζήτηση και για την παραμονή του Γιώργου Παπαγιάννη.

Καταλαβαίνετε φυσικά, ότι ο Παναθηναϊκός του χρόνου μπορεί να έχει μαζέψει στο ρόστερ του, τη μισή εθνική Ελλάδος, αν προσθέσουμε και τους Κώστα Αντετοκούνμπο και Δημήτρη Μωραΐτη.

Παράλληλα, οι πράσινοι αποσπώντας το “ναι” του Σλούκα, με μία αν μη τι άλλο μυθική οικονομική πρόταση, κατάφεραν αυτόματα ένα ισχυρότατο πλήγμα στον αιώνιο αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός είδε μέσα σε λίγες ημέρες να φεύγουν από το ΣΕΦ και οι δύο ηγέτες του, αφού μετά τον Σάσα Βεζένκοφ, που ακολούθησε το όνειρο του ΝΒΑ, κούνησε μαντήλι στο Φάληρο και ο Σλούκας, ρίχνοντας ουσιαστικά τις ευθύνες για αυτή την κίνησή του στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Από εκεί λοιπόν που ο Ολυμπιακός υπερίσχυε κατά κράτος στο ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του, τώρα ο Παναθηναϊκός έχει αδιαμφισβήτητα τον πρώτο λόγο. Και σίγουρα με τις μεταγραφικές βόμβες που έχει πυροδοτήσει δείχνει ότι είναι αποφασισμένος όχι απλά να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό επίπεδο, αλλά αν είναι δυνατόν να ανακτήσει άμεσα τα πρωτεία σε Ευρώπη και Ελλάδα!

Φυσικά, το να κατακτήσει τη Euroleague μία ομάδα που έχει να πάει από το 2012 σε Final Four δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Όταν όμως κάνεις μία τόσο μεγάλη επένδυση, φέρνοντας για προπονητή τον back to back πρωταθλητή Ευρώπης με την Εφές, Εργκίν Αταμάν και χρίζοντας ηγέτη σου τον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Κώστα Σλούκα, δικαιολογημένα ταβάνι είναι μόνο ο ουρανός.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός στέλνει το μήνυμα προς όλους ότι θα είναι την ερχόμενη σεζόν σοβαρός διεκδικητής της Euroleague, αφού δημιουργεί μία ομάδα με ισχυρότατες προσωπικότητες, που μπορούν να σηκώσουν τη βαριά φανέλα του Εξάστερου.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι μετά το “μπαμ” με τον Σλούκα, οι στοιχηματικές εταιρίες έριξαν άμεσα τις αποδόσεις του Παναθηναϊκού για να είναι αυτός ο επόμενος νικητής της Euroleague. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι χθες οι πράσινοι ήταν όγδοο φαβορί σε τιμές από 12,00 μέχρι 15,00 και τώρα παίζουν τέταρτο φαβορί από το 8,00 μέχρι το 9,00.

Ουσιαστικά, οι μπουκ βλέπουν ότι ο Παναθηναϊκός αναπτύσσει δυναμική Final Four και θεωρούν ότι μπορεί να βρίσκεται του χρόνου τον Μάιο στο Βερολίνο μαζί με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ολυμπιακό, που είναι αυτή τη στιγμή τα πρώτα τρία φαβορί.

Την ίδια ώρα, υπήρξε άμεσα διόρθωση και στις αποδόσεις του νικητή για την επόμενη Basket League. Από εκεί που ο Ολυμπιακός ήταν γκράντε φαβορί, τώρα το τοπίο είναι πολύ διαφορετικό. Ναι μεν οι ερυθρόλευκοι διατηρούν τον πρώτο λόγο στο 1,80, όμως η απόδοση του Παναθηναϊκού κατρακύλησε από το 2,85 στο 1,95 και ακόμη το τριφύλλι δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του…

EASY MEDIANETWORK
Close