Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟ που θα λύσει ο Μαξίμοβιτς

Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟ που θα λύσει ο Μαξίμοβιτς

Ο Σέρβος μέσος είναι και επίσημα παίκτης του τριφυλλιου…

Ένα από τα πιο κλασικά σλόγκαν στα social media της Χετάφε, που αργότερα έγιναν σύνθημα στα χείλη των οπαδών της έλεγε πως: «Υπάρχουν αυτοκίνητα που κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα τον μήνα από τον Μαξίμοβιτς».

Κι αν σκεφτεί κανείς ότι το συγκεκριμένο… σερβικό μοντέλο σπάνια χάνει παιχνίδια, τότε καταλαβαίνουμε ότι είναι μία επένδυση που κάνει την δουλειά του αξιόπιστα και συμφέρει.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς, όμως το ερώτημα παραμένει: τι είδους γρανάζι προσθέτουν στην μηχανή τους οι πράσινοι από την νέα σεζόν. Τίνος την θέση θα πάρει; Πως θα κουμπώσει στο σύστημα, αλλά και στους υπόλοιπους χαφ του Παναθηναϊκού;

Τι πήρε ο Παναθηναϊκός;

Πρώτα, από όλα θα πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για μία σημαντική μεταγραφική επιτυχία του τριφυλλιού, που απέσπασε την υπογραφή ενός εκ των πλέον περιζήτητων free agents της αγοράς.

Διότι, ο 29χρονος χαφ είναι στην πιο ώριμη, στην πιο γόνιμη ηλικία της καριέρας του, προέρχεται από γεμάτες σεζόν στην άκρως ανταγωνιστική La Liga, ενώ ταυτόχρονα είναι ο βασικός αμυντικός χαφ της Εθνικής Σερβίας που θα πάει στο Euro.

Το καλοκαίρι του 2018 η Χετάφε δαπάνησε 5,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της και δεν το μετάνιωσε ποτέ.

Σε αυτές τις 5,5 σεζόν λοιπόν, ο Σέρβος έκανε 209 παιχνίδια με την φανέλα των Μαδριλένων, κάτι που σημαίνει ότι η ενδεκάδα ξεκινούσε σταθερά από αυτόν, αφού αποτελεί το τέλειο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή.

Με ύψος 1,89 δίνει τεράστια δύναμη σε στατικές φάσεις και στην διεκδίκηση της πρώτης μπαλιάς, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι ανεξάντλητες δυνάμεις που κάθε χρόνο τον έχουν ανάμεσα στους κορυφαίους στο ισπανικό πρωτάθλημα στην απόσταση που διανύει κάθε παίκτης στο γήπεδο.

Τι κάνει καλύτερα στο γήπεδο;

Ένας καθαρός αμυντικός χαφ, αυτό που λέμε εξάρι, ο οποίος πατάει σε πάρα πολλά σημεία του γηπέδου και χάρη στην ωριμότητα του, ελέγχει το τέμπο και την κατοχή στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Κυρίως, έχει καθιερωθεί ως αμυντικός εξολοθρευτής, αν και φέτος κάνει την πιο παραγωγική σεζόν του, έχοντας σκοράρει 4 από τα 9 γκολ που έχει πετύχει στην θητεία του στην Χετάφε.

Στα χέρια του Χοσέ Μπορδαλάς και σε πολύ αμυντικά σχήματα τον έχουμε δει και ως οκτάρι, ως εσωτερικό μέσο σε 4-3-3, αλλά ακόμα πιο ψηλά σε ρόλο πίσω από τον φορ, σε παιχνίδια που η Χετάφε ήθελε να πιέζει από πάρα πολύ ψηλά.

Ένας πολύ ηγετικός μέσος, ο οποίος ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα στα αποδυτήρια των ομάδων που αγωνίστηκε, ο οποίος έρχεται στον Παναθηναϊκό για να κάνει αυτό που του έχει λείψει τα τελευταία χρόνια: να  διεκδικήσει τίτλους.

Μία μεταγραφή από το πάνω ράφι που είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει πάρα πολύ το τριφύλλι…

EASY MEDIANETWORK
Close