Μετά τις εμφανίσεις με Ρεάλ και ΠΑΟΚ: Συνεχίζουν να «υποτιμούν» τον Ναν…

Το προφανές σήμερα με Ναν...

Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι «καυτός» τον τελευταίο καιρό…

Τέτοιου είδους παίκτες τους καταλαβαίνεις από την κινησιολογία τους. Από τις δηλώσεις τους. Καταλαβαίνεις την ψυχολογία που μπαίνουν να παίξουν πολύ πριν μπουν στο γήπεδο.

Ο Κέντρικ Ναν θα μπορούσε να κάνει μία τυπική δήλωση πριν από την αναμέτρηση με την Φενερμπαχτσέ, τύπου: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, μπλα, μπλα, μπλα», όμως εκείνος έδειξε το πόσο… αγριεμένος είναι ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης: «Η Φενερμπαχτσέ έρχεται εδώ για να…χάσει».

Όταν το λέει αυτό ο βασικός σκόρερ μιας ομάδας, σημαίνει ότι είναι αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Κι ο Κέντρικ Ναν δεν έμαθε ποτέ να κρύβεται και να αποποιείται την ευθύνη…

Όλο και ανεβαίνει…

Μέχρι να μάθει λίγο τα ευρωπαϊκά κατατόπια και τις συνήθειες τους νέας του ομάδας, ο Αμερικανός γκαρντ χρειάστηκε λίγο χρόνο προσαρμογής. Στα πρώτα του 4 παιχνίδια στην Euroleague είχε μέσο όρο 6,5 πόντους με 1 στα 16 τρίποντα, μάλιστα στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ζαλγκίρις έμεινε στο μηδέν!

Έκτοτε, όμως, βρήκε τα πατήματα του και έχει εξελιχθεί σε ένα φονικό όπλο, σε μία καλαθομηχανή. Ο Ναν σκοράρει περίπου 14 πόντους ανά παιχνίδι (13,9 για την ακρίβεια), όμως το συνολικό στατιστικό είναι… πλασματικό.

Στα τελευταία 8 παιχνίδια ο Ναν έχει ανεβάσει κατά πολύ τους μέσους όρους στο σκοράρισμα (17,1 ανά παιχνίδι), επίδοση που ουσιαστικά τον κατατάσσει στους Τοπ-5 σκόρερ της Euroleague μαζί με Μάικ Τζέιμς (19,3), Μάρκους Χάουαρντ (19,2), Σέιν Λάρκιν (17,6) και Γουέιν Μπάλντγουϊν (17,4).

Οι πρόσφατοι τραυματισμοί του Κώστα Σλούκα (εξαιρετικά αμφίβολος απέναντι στην Φενέρ) και του Λούκας Βιλντόσα του έδωσαν ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά και ακόμα περισσότερα plays με την μπάλα στα χέρια του σε ρόλο δημιουργού, κάτι που αύξησαν ακόμα περισσότερο τον αριθμό που επιθέσεων που παίρνει.

“Καυτός” στο ΟΑΚΑ

Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Κέντρικ Ναν παίζει πολύ καλύτερα στο ΟΑΚΑ από ότι εκτός έδρας, νιώθει πολύ πιο ζεστός εντός έδρας από ότι μακριά από την έδρα του τριφυλλιού.

Όλα λοιπόν δείχνουν ένα «ζεστό» βράδυ για τον Αμερικανό γκαρντ, απέναντι σε μία ομάδα που με εξαίρεση τον Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις δεν έχει και πολλούς αμυντικούς εξολοθρευτές.

Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν αντιληφθεί την συνθήκη και προσφέρουν τον Κέντρικ Ναν ως πρώτο φαβορί για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με αποδόσεις γύρω στο 2,50.

Αν κάποιος μάλιστα συνδυάσει αυτό το ενδεχόμενο με νίκη του Παναθηναϊκού ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, ενώ δελεαστικά είναι και τα lines που θέλουν να τον Ναν να σκοράρει πάνω από 20 πόντους στην αναμέτρηση, που αγγίζουν και ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις το 3,00.

EASY MEDIANETWORK
Close