Αν το κάνει και αυτό: Πάει κόντρα στη λογική ο Ομπράντοβιτς

Το όπλο του Μπαρτζώκα που πονοκεφαλιάζει τον Ζοτς!

Ο Μουσταφά Φαλ θα είναι ο πολιορκητικός κριός του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

Αυτό δεν είναι ακόμα ένα ματς για την κανονική διάρκεια της Euroleague.  Θυμίζει αγώνα πλέι-οφ. Θυμίζει έναν πρώιμο τελικό. Όχι λόγω του μεγέθους των ομάδων, αλλά κυρίως λόγω της τεράστιας βαθμολογικής του σημασίας.

Είναι σίγουρο ότι ακόμα κι αν η «Σταρκ Αρένα» χωρούσε 50.000 κόσμο, πάλι θα ήταν κατάμεστη. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι σαν… κόκκινο πανί για τους οπαδούς της, αλλά σε ένα τέτοιο ματς δίχως αύριο, δεν περισσεύει κανείς.

Ο κίνδυνος για την Παρτιζάν

Η Παρτίζαν κινδυνεύει σοβαρά να μείνει ακόμα και εκτός play-in, αφού με ρεκόρ 14-17 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 11η θέση, που την αφήνει εκτός.

Ωστόσο, οι Σέρβοι έχουν το πιο εύκολο πρόγραμμα, αφού μετά τον Ολυμπιακό, ταξιδεύουν στο Βερολίνο για ματς με την ουραγό Άλμπα και κλείνουν την κανονική διάρκεια, φιλοξενώντας την Βαλένθια.

Με άλλα, λόγια αν η ομάδα του Ζοτς κερδίσει απόψε, κάνει ένα τεράστιο βήμα για να περάσει στην επόμενη φάση, σε μία άκρως προβληματική χρονιά.

Τελευταίο χαρτί για αβαντάζ έδρας

Το ίδιο όμως «καίγεται» και ο Ολυμπιακός. Η 6η συνεχόμενη νίκη της Μακάμπι Τελ-Αβίβ, την έστειλε κι αυτή στις 19 νίκες, όσες έχουν ο Ολυμπιακός και η Φενέρ,  κάτι που σημαίνει ότι για να υπάρχουν ελπίδες για πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ, οι ερυθρόλευκοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά το 3 στα 3, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διαχρονικά είναι ένας προπονητής που δυσκολεύει αφάνταστα του Ολυμπιακού, είναι ένας προπονητής που ξέρει καλά τα ερυθρόλευκα μυστικά.

Σε αυτό το ματσάριαμα όμως υπάρχει ένας παίκτης που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα. Η φετινή Παρτίζαν δεν έχει ύψος και δύναμης κάτω από την ρακέτα, δυσκολεύεται πολύ να αναχαιτίσει βαριά πεντάρια.

Ο πύργος που κάνει την διαφορά

Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Νίκολα Μιλουτίνοφ διέλυσε όλα τα αμυντικά πλάνα των συμπατριωτών του και απόψε τον ρόλο αυτό θα διεκδικήσει ο Μουσταφά Φαλ.

Ο θηριώδης Γάλλος σέντερ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και έχει κάνει την διαφορά σε όλες τις τελευταίες νίκες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το ενδεχόμενο να σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων βρίσκεται σε εξαιρετικές αποδόσεις (διπλασιασμού) και είναι σίγουρο ότι θα πάρει πολύ παιχνίδι, στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να φθείρει τους αντίπαλους ψηλούς και να ανοίξει τον δρόμο σε μία μεγάλη νίκη που θα τον διατηρήσει στο κόλπο για μία θέση στην πρώτη τετράδα.

EASY MEDIANETWORK
Close