Πάνω από Ρεάλ και Μπάρτσα: Τόσο δίνουν οι στοιχηματικές στον Ολυμπιακό για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα

Το «κλειδώνει» και φεύγει για ΝΒΑ ο Βεζένκοφ!

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Final 4 της Euroleague σε πέμπτο παιχνίδι. Πέρυσι, κατάφερε να λυγίσει την πρωτόπειρη Μονακό στο Game 5, κερδίζοντας 94-88 στο ΣΕΦ. Φέτος απέναντι τους οι ερυθρόλευκοι έχουν μία ακόμη πιο μεγάλη πρόκληση.

Η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, με αγωνιστικό μπάτζετ πάνω από 23 εκατ. ευρώ, έχει μέχρι στιγμής δυσκολέψει πάρα πολύ την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει κρατήσει και στα τέσσερα ματς κάτω από τους 80 πόντους τον Ολυμπιακό.

Ειδικά στο Game 4, οι πρωταθλητές Τουρκίας επέτρεψαν στους Πειραιώτες να βγάλουν μόλις 11 ασίστ, ενώ στην κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός ήταν η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης με 21,1 ασίστ κατά μέσο όρο!

Γενικά, η σειρά έχει πάει στην τακτική, την άμυνα και τα physical plays, με τα σκορ να είναι κατά κανόνα χαμηλά. Την περασμένη Παρασκευή ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ότι η Φενέρ κατάφερε με το αμυντικό της πλάνο να “σβήσει” επιθετικά τόσο τον επικρατέστερο για φέτος MVP της σεζόν, Σάσα Βεζένκοφ, όσο και τον Κώστα Σλούκα, που στο Game 3 οργίασε πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα τρελό νικητήριο buzzer beater.

Το ελπιδοφόρο για τον Ολυμπιακό είναι πως έχασε στις λεπτομέρειες το τέταρτο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι Βεζένκοφ και Σλούκας είχαν συνολικά πέντε πόντους, δύο ο πρώτος και τρεις ο δεύτερος!

Κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα συμβεί σε δεύτερο διαδοχικό ματς. Ειδικά ο Βεζένκοφ αναμένεται απόψε πολύ πιο aggressive συγκριτικά με το Game 4, όπου εκτέλεσε μόλις έξι σουτ (1/1 δίποντα, 0/5 τρίποντα). Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι στα πρώτα τρία παιχνίδια της σειράς είχε 19, 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Επίσης, ο 28χρονος άσος θα έχει σήμερα στο ΣΕΦ κι έναν λόγο παραπάνω να δώσει απαντήσεις, δεδομένου ότι στο φαληρικό στάδιο θα δώσει το “παρών” και ο τεχνικός των Σακραμέντο Κινγκς, Μάικ Μπράουν. Ως γνωστόν, οι “βασιλιάδες” έχουν τα δικαιώματα του παίκτη εφόσον αυτός θελήσει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Ο κορυφαίος coach της σεζόν, μετά τον αποκλεισμό των Κινγκς στα playoffs από τους πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ήρθε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει από κοντά τον Σάσα.

Οι Κινγκς έχουν πρακτικά πειστεί ότι ο Βεζένκοφ είναι έτοιμος να κάνει το άλμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ωστόσο για τον παίκτη δεν αρκεί μόνο αυτό. Θέλει να εξασφαλίσει ότι θα έχει εγγυημένο ρόλο στην ομάδα και δεν θα είναι απλά συμπληρωματικό κομμάτι.

Τι καλύτερη λοιπόν ευκαιρία για τον ίδιο, να αποδείξει μπροστά στα μάτια του Μάικ Μπράουν, σε μία τόσο κρίσιμη αναμέτρηση, ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα τους Κινγκς την ερχόμενη σεζόν. Εφόσον, ο Βεζένκοφ πιάσει τα συνήθη στάνταρ απόδοσής του, πιθανότατα θα αγγίξει τους 20 πόντους, άρα εκ των πραγμάτων είναι το πιο δυνατό φαβορί για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, στο 2.37.

Φυσικά, σε περίπτωση που ο Βούλγαρος φόργουορντ κινηθεί κοντά στους μέσους όρους του, αυτόματα αυξάνονται και οι πιθανότητες του Ολυμπιακού να κάνει αυτός το 3-2. Το combo νίκη Ολυμπιακού και πρώτος σκόρερ Βεζένκοφ προσφέρεται σε τιμές άνω του 2.80.

Σημειώνεται, ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν στο παρελθόν 3/3 νίκες εντός έδρας σε Game 5 στα playoffs της Euroleague, εκ των οποίων οι δύο με τον κόουτς Μπαρτζώκα στον πάγκο τους (το 2013 κόντρα στην Εφές και πέρυσι με τη Μονακό). Αντίθετα, ο κόουτς Ιτούδης θα βιώσει για πρώτη φορά την πίεση ενός πέμπτου αγώνα, αφού ως τεχνικός της ΤΣΣΚΑ κατάφερε να καθαρίζει πολύ πιο εύκολα της προκρίσεις. Φυσικά, η Φενέρ έχει να αντιμετωπίσει μία πολύ αρνητική παράδοση, αφού σε 15 περιπτώσεις στο παρελθόν, ανεξαρτήτως αντιπάλων, δεν έχει κερδίσει ποτέ ο φιλοξενούμενος στο πέμπτο παιχνίδι.

EASY MEDIANETWORK
Close