Το κάρμα του Σαουθγκέιτ (5,30)

Το κάρμα του Σαουθγκέιτ (5,30)

Από την ημέρα κιόλας που έγινε γνωστό το δένδρο των νοκ άουτ στο Euro άπαντες αδημονούσαν για το συναπάντημα της Αγγλίας με τη Γερμανία, το οποίο έχει προσφέρει ουκ ολίγες σπουδαίες ιστορίες στο παρελθόν σε μεγάλα τουρνουά.

Γερμανία και Αγγλία έχουν συναντηθεί επτά φορές σε τελική φάση Μουντιάλ ή Euro και πέντε από αυτά τα επτά παιχνίδια τους έληξαν ισόπαλα. Μάλιστα από τις πέντε ισοπαλίες, οι τέσσερις ήταν σε νοκ άουτ φάση, με την Αγγλία να μετράει μία νίκη στην παράταση, στον τελικό του Μουντιάλ το 1966 και τη Γερμανία να απαντάει έκτοτε με τρεις νίκες.

Η πρώτη στο Μουντιάλ του 1970, όταν απέκλεισε στην παράταση την Αγγλία, στον προημιτελικό. Η δεύτερη στο Μουντιάλ του 1990 όταν η Μάνσαφτ πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, με τους Στούαρτ Πιρς και Κρις Γοντλ να αποδεικνύονται μοιραίοι για τα «Τρία Λιοντάρια» στα πέναλτι.

Εξι χρόνια αργότερα, το 1996, στον ημιτελικό του Euro, στο Γουέμπλεϊ, η πρόκριση είχε κριθεί ξανά στα πέναλτι, υπέρ των Γερμανών. Σίρερ, Πλατ, Πιρς, Γκασκόιν, Σέριγχαμ, άπαντες είχαν ευστοχήσει. Στο έκτο πέναλτι των Αγγλων όμως, ο νυν προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, δεν τα κατάφερε και το εισιτήριο πήγε στη Γερμανία, η οποία μετέπειτα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντι στην Τσεχία.

Μετά από 25 χρόνια, μοιάζει σαν κάρμα για τον Σαουθγκέιτ να δει ξανά την Αγγλία να λύνει τις διαφορές της στα πέναλτι με τη Γερμανία. Το σενάριο να κριθεί στα πέναλτι η πρόκριση προσφέρεται στο 5,30 στη Stoiximan.

EASY MEDIANETWORK
Close