ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Σκάει η βόμβα στο 10,00!

Την υπολογίζουν πολύ και στο εξωτερικό: Η απόδοση που δείχνει πως η ΑΕΚ «μεγάλωσε»

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε θριαμβευτικά τη σεζόν φτάνοντας στο τρίτο νταμπλ της ιστορίας της και πρώτο μετά από 45 χρόνια. Στους κιτρινόμαυρους όμως η όρεξη μόλις άνοιξε και πριν κοπάσουν καλά καλά οι πανηγυρισμοί από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα, που μπορεί να βρει την Ένωση ακόμη και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναντίρρητα, η ΑΕΚ ήταν φέτος η κορυφαία ελληνική ομάδα. Έπαιξε το πιο ελκυστικό και σύγχρονο ποδόσφαιρο, είχε το πιο γεμάτο ρόστερ και φυσικά άντλησε τρομερή δυναμική από το νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Φυσικά, η μεγάλη πρόκληση για τη νέα σεζόν είναι να διατηρήσει τα σκήπτρα της εντός συνόρων, καταφέρνοντας παράλληλα μία αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία. Η ΑΕΚ θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει εξασφαλισμένη την παρουσία της μίνιμουμ στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, αν υποστεί δύο αποκλεισμούς στα προκριματικά.

Βέβαια, για τον κιτρινόμαυρο οργανισμό το ιδανικό σενάριο είναι να τα καταφέρει να περάσει στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η ΑΕΚ θα εκτοξεύσει το πρεστίζ της και θα γιγαντωθεί οικονομικά συγκριτικά με τους άμεσους ανταγωνιστές της στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, η ΑΕΚ θα χρειαστεί δύο προκρίσεις για να μπορέσει να παίξει του χρόνου στο κυρίως ταμπλό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι θα τα δώσει στις 8 ή 9 Αυγούστου και στην κλήρωση θα μπει ως “ανίσχυρη” με βάση τον ευρωπαϊκό της συντελεστή την τελευταία 5ετια.

Το “ανίσχυρη” στον γ’ προκριματικό έχει διττή ανάγνωση. Η ΑΕΚ πιθανότατα θα τραβήξει έναν αντίπαλο υπολογίσιμο, ωστόσο αν τον αποκλείσει είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στα playoffs στο γκρουπ των “ισχυρών” διότι η UEFA κάνει κληρώσεις για έναν γύρο μπροστά, επομένως οι “ανίσχυρες” ομάδες που προκρίνονται τραβούν το συντελεστή του αντιπάλου. Σε μία τέτοια περίπτωση βέβαια, η Ένωση θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές της για να μπει σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για να γίνει πιο κατανοητό, η κλήρωση για τα playoffs, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου, πριν δηλαδή τα ματς του τρίτου προκριματικού γύρου, όπου η ΑΕΚ μπορεί να παίξει με ομάδες όπως η Γαλατασαράι, η Γιουνγκ Μπόις, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η Φερεντσβάρος, η Κάραμπαγκ ή Κοπεγχάγη (αν κατακτήσει το πρωτάθλημα Δανίας). Η ΑΕΚ λοιπόν, στην κλήρωση των playoffs θα μπει ως ζεύγος, το οποίο θα έχει τον συντελεστή του “ισχυρού”, επομένως μπορεί να προκύψει το… παράδοξο να έχει πιο βατό αντίπαλο στον τελευταίο προκριματικό γύρο.

Υπάρχει ασφαλώς και το ενδεχόμενο να παραμείνει στο ταμπλό των “ανίσχυρων” αν τραβήξει στην κλήρωση του γ’ γύρου κάποιον αντίπαλο όπως η Σλόβαν Μπρατισλάβα, η ΜΠΑΤΕ, η Μακάμπι Χάιφα ή Ελσίνκι.

Σε κάθε περίπτωση, το μονοπάτι των πρωταθλητών δεν είναι απαγορευτικό για να κάνει η Ένωση δύο προκρίσεις. Αν σταθεί λίγο τυχερή στις κληρώσεις, δεν αποκλείεται να επιβεβαιώσει το 3,00 που δίνουν οι μπουκ για να καταφέρει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε κάθε περίπτωση, οι στοιχηματικές εταιρίες υπολογίζουν πλέον πολύ περισσότερο τη στρωμένη ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και φαίνεται αυτό συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό, που προσφέρεται στο 10,00 για να μπει στους ομίλους.

Είναι άλλωστε δεδομένο πως και η UEFA θα ήθελε την ΑΕΚ στην κορυφαία της διοργάνωση, τώρα που διαθέτει ένα νέο, υπερσύγχρονο και αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο καλύπτει στο έπακρο τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

EASY MEDIANETWORK
Close