ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ; Ποιον βλέπουν οι στοιχηματικές να φτάνει τελικό και να το σηκώνει

ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ; Ποιον βλέπουν οι στοιχηματικές να φτάνει τελικό και να το σηκώνει

Το Final-4 του Βερολίνου θα έχει χρώμα… ελληνικό.

Το 1994 στο Τελ-Αβίβ. Ένα χρόνο αργότερα στην Σαραγόσα. Το 2009 στο Βερολίνο. Το 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Φέτος, μετά από 12 χρόνια, το ελληνικό μπάσκετ έχει ξανά δύο ομάδες στο Final-4 της Euroleague και έχει πια ρεαλιστικές ελπίδες ότι η κούπα μπορεί να έρθει ξανά στην χώρα μας.

Ο Ολυμπιακός άλωσε την Βαρκελώνη, έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που σπάει την έδρα στο  Game 5 σειράς πλέι-οφ και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το Βερολίνο, το οποίο είχε τσεκάρει ο Παναθηναϊκός μία μέρα νωρίτερα.

Οιωνός τελικού

Και στις τέσσερις προηγούμενες φορές που το ελληνικό μπάσκετ είχε δύο εκπροσώπους στο Final-4, είχε και κάποια εξ’ αυτών να παίζει στον τελικό, κάτι φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι στις τρεις πρώτες είχαμε «εμφύλιο» Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Μάλιστα, στις δύο τελευταίες η κούπα ήρθε στην Ελλάδα, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το τρόπαιο το 2009 στο Βερολίνο και τον Ολυμπιακό το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, αμφότεροι επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε δύο τελικούς που κρίθηκαν στο σουτ!

Αυτή τη φορά, οι Μοσχοβίτες δεν υπάρχουν, όμως υπάρχει η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε που συμπληρώνουν την τετράδα, σε ένα από τα πιο ισχυρά και ισορροπημένα Final-4 των τελευταίων ετών.

Πρώτο φαβορί η Ρεάλ

Οι μπουκ εκτιμούν ότι η «βασίλισσα» είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο και να κάνει το back-to-back.

Η ομάδα του Τσους Ματέο είχε το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική διάρκεια, «σκούπισε» με 3-0 την Μπασκόνια και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό, τον οποίο κέρδισε δύο φορές στην regular season με 77-71 στο ΣΕΦ και 90-85 στην Μαδρίτη.

Η απόδοση των ερυθρόλευκων να περάσει στον τελικό κυμαίνεται στις εταιρίες από 2,75 έως 3,00 και αυτή για να κατακτήσει το τρόπαιο αυτή τη στιγμή πληρώνει κοντά στο 5,00 με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να δίνεται τρίτο φαβορί αυτή τη στιγμή.

Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός

Οι στοιχηματικές εταιρίες, αντίθετα, θεωρούν φαβορί τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην «ελληνική» Φενερμπαχτσέ των Καλάθη, Ντόρσεϊ και Παπαγιάννη.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν (που θα βρει απέναντι του ομάδα από την πατρίδα του) φαίνεται πως έχει βραχεία κεφαλή με αποδόσεις γύρω στο 1,60, με τις δύο ομάδες να μετρούν από μία εντός έδρας νίκη στην κανονική διάρκεια (83-69 η Φενέρ στην Τουρκία και 74-63 το τριφύλλι στο ΟΑΚΑ).

Αυτή τη στιγμή, οι στοιχηματικές δίνουν τον Παναθηναϊκό δεύτερο φαβορί για την κούπα με αποδόεις που κυμαίνονται γύρω στο 3,50, αν και μέχρι το τζάμπολ στο Final-4  της 24ης Μαΐου, πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει, σε μία διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε και φέτος από τις αμέτρητες ανατροπές και τις πλούσιες συγκινήσεις.

EASY MEDIANETWORK
Close