Τι τρέχει τελικά με τον Σεντρίκ Μπακαμπού;

Τι τρέχει τελικά με τον Σεντρίκ Μπακαμπού;

Έχουν άραγε βάση τα μεταγραφικά σενάρια από την Τουρκία;

Από πέρσι το καλοκαίρι, όταν επέλεξε να εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό -ως πρώτος σκόρερ της Super League με 18 τέρματα- ο Σεντρίκ Μπακαμπού έχει επιστρέψει καμιά… 20αριά φορές στην Ελλάδα, κάθε φορά και για διαφορετική ομάδα.

Τώρα, που η άμμος στην μεταγραφική κλεψύδρα αδειάζει στην περίοδο του Ιανουαρίου, το όνομα του Κονγκολέζου επιθετικού της Γαλατασαράι επανέρχεται στην επικαιρότητα, κυρίως στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, ο οποίος μετά τα μαζικά μυϊκά προβλήματα που έβγαλαν όλοι οι επιθετικοί του, έμεινε χωρίς άτομα στην γραμμή κρούσης του. Αλήθεια, πόσο αληθή είναι τα σενάρια που προέρχονται από Τουρκία μεριά;

Λείπει στο Κόπα Άφρικα

Πρώτα από όλα μία απαραίτητη διευκρίνιση. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται στην Ακτή Ελεφαντοστού και στο Κύπελλο Εθνών Αφικής. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας και ενδεχομένως μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα λείπει σε εθνικές υποχρεώσεις.

Κι όταν κάποιος βρίσκεται σε εθνικό καθήκον, πάει να κατακτήσει με την χώρα του το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, πολύ δύσκολα μπαίνει σε διαδικασίες μεταγραφικής αναζήτησης ή αλλαγής στέγης, εκτός αν προκύψει κάτι συγκλονιστικό.

Υπολογίζεται από την «Γαλατά»

Ας το προσπεράσουμε αυτό όμως και ας πάμε στο στάτους που έχει στην Γαλατασαράι. Είναι αλήθεια, ότι ο Μπακαμπού δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτά που περίμεναν οι Τούρκοι, μετράει μόλις δύο γκολ σε συνολικά 16 επίσημα παιχνίδια, ωστόσο δεν φαίνεται να βρίσκεται σε δυσμένεια, ούτε είναι στην λίστα των υπό παραχώρηση παικτών.

Ίσα-ίσα είναι νούμερο 2 στην ιεραρχία των σέντερ-φορ πίσω από τον Μάουρο Ικάρντι, μία ποιοτική εφεδρεία που έρχεται από τον πάγκο για να δίνει λύσεις όποτε χρειαστεί. Με άλλα λόγια, ανταποκρίνεται στον ρόλο που του έχει δώσει η Γαλατάσαραϊ, δεν προκύπτει από κάπου ότι φεύγει.

Αν οι Τούρκοι πάρουν κάποιο άλλο επιθετικό άμεσα (κάτι που δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ), τότε ο Αφρικανικός φορ θα γίνει αμέσως αναλώσιμος και θα τεθεί θέμα παραχώρησης είτε ως δανεικός είτε με ελεύθερη μεταγραφή. Προς το παρόν, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια «κάψα» από τον τουρκικό σύλλογο να τον παραχωρήσει, εκτός αν προκύψει κάποια πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί.

«Σειρήνες» από Ισπανία

Τις τελευταίες ώρες ένα σενάριο από την Ισπανία κάνει λόγο για πολύ δυναμικό μπάσιμο της Μπέτις, που ψάχνει για έναν έμπειρο επιθετικό μετά την παραχώρηση του Μπόρχα Ιγκλέσιας στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ομάδα της Σεβίλλης τα έχει βρει σε όλα με τον Κονγκολέζο επιθετικό, όμως οι διαπραγματεύσεις με την Γαλατά δεν έχουν προχωρήσει.

Κι ο λόγος είναι ότι η Μπέτις θέλει τον παίκτη δανεικό με οψιόν αγοράς, ενώ η Γαλατά δέχεται μόνο την πώληση με κανονική μεταγραφή, ώστε να βάλει άμεσα στα λεφτά στο ταμείο της και να κλείσει αντικαταστάτη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το θέμα άμεσης επιστροφής του Σεντρίκ Μπακαμπού στην Ελλάδα, δεν μοιάζει αυτή τη στιγμή τόσο πιθανό, αν και στις μεταγραφές ποτέ δεν ξέρεις, τα πράγματα μπορεί να ανατραπούν από στιγμή σε στιγμή. Η οριστική απάντηση, πάντως, θα έχει δοθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης…

EASY MEDIANETWORK
Close