Τα κρυμμένα μυστικά που υποτιμούν οι μπουκ για το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Τα κρυμμένα μυστικά που υποτιμούν οι μπουκ για το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Η Τούμπα κρύβει στοιχηματικές ευκαιρίες…

Και τώρα… οι δυο τους. Μία πραγματική αετομαχία με έπαθλο την κορυφή στην βαθμολογία της Super League, ανάμεσα στις κατά τεκμήριο δύο καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ στην άδεια Τούμπα, σε μία αναμέτρηση οριακή για την συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, η ομάδα του Λουτσέσκου θα χτίσει μία διαφορά πέντε βαθμών από την Ένωση.

Έχει χτίσει παράδοση

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εδώ και ένα χρόνο έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ. Έχει κερδίσει και τις τέσσερις αναμετρήσεις των δύο ομάδων εντός κι εκτός έδρας, με την απίστευτη διαφορά τερμάτων 11-0, κάτι που δείχνει μία αίσθηση υπεροχής που δείχνει να έχει παγιωθεί.

Αυτό ξεκίνησε από το περσινό 0-1 στην πρεμιέρα των περσινών πλέι-οφ, ένα παιχνίδι που εκτροχίασε τον Δικέφαλο του Βορρά και τον έβγαλε εντελώς εκτός στόχων.

Ακολούθησε η ευρεία νίκη στην OPAP Arena (4-0), ο θρίαμβος στον τελικό κυπέλλου (2-0) και το 2-0 του πρώτου γύρου στην Νέα Φιλαδέλφεια, σε μαζεμένες αναμετρήσεις, όπου η ποδοσφαιρική λογική του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε στο χορτάρι.

Κλειστά ντέρμπι

Παρότι οι δύο ομάδες πετάνε φλόγες επιθετικά και διαθέτουν παίκτες που έχουν το εύκολο γκολ, εντούτοις όταν παίζουν μεταξύ τους, τα παιχνίδια είναι κλειστά με λίγα γκολ, κρίνονται στην λεπτομέρεια!

Και οι 5 τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα είχαν δύο ή λιγότερα τέρματα, μία συνθήκη που έχει επαληθευτεί στις 8 από τις τελευταίες αναμετρήσεις των 9 ομάδων, ανεξαρτήτως έδρας ή διοργάνωσης. Το under 2,5 δίνεται ως αουτσάιντερ σε ότι αφορά τις αποδόσεις και ίσως θα έπρεπε να προσεχθεί, με δεδομένο και οι δύο ομάδες θα είναι επιφυλακτικές, αφού καμία από τις δύο δεν θέλει να χάσει, κάτι που σημαίνει ότι τα ρίσκα δεν θα είναι πολλά.

«Καρτάκιας» διαιτητής

Μία άλλη σημαντική λεπτομέρεια του ντέρμπι των Δικεφάλων είναι και ο διαιτητής. Ο Αζέρος, Αλιγιάρ Αγκάγεφ είναι μία έμπειρη σφυρίχτρα, που όποτε έχει κληθεί να διευθύνει παιχνίδι της Super League, τα έχει καταφέρει άψογα, δίχως να υπάρχουν παρατράγουδα ή φωνές.

Είναι ένας διαιτητής που δεν χαρίζει κάστανα στον πειθαρχικό έλεγχο και δεν κάνει εκπτώσεις στις κάρτες. Έδειξε 12 κίτρινες στο φετινό παιχνίδι της Σαμπάχ με την Νέφτσι Μπακού και άλλες 10 σε μία αναμέτρηση της Αράζ  με την Καραμπάχ.

Να πούμε εδώ ότι η αναμέτρηση του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε 9 κίτρινες κάρτες, παρότι το παιχνίδι είχε κριθεί σχετικά από νωρίς υπέρ της ΑΕΚ, ενώ την τελευταία φορά που οι ομάδες έπαιξαν στην Τούμπα, στα περσινά πλέι-οφ (0-1), ο Λευκορώσος Κουμπακόφ είχε κιτρινίσει 10 φορές τους παίκτες των δύο ομάδων.

Υπό αυτό το πρίσμα, το (υψηλό) line των 6,5 καρτών κεντρίζει το ενδιαφέρον, παρότι για να βγει το over, θα χρειαστεί ο Αγκάγεφ να επιβεβαιώσει το διαιτητικό του στιλ και να μην αφήσει το σκληρό παιχνίδι.

EASY MEDIANETWORK
Close