Τα είχαμε πει για τον Σλούκα...

Τα είχαμε πει για τον Σλούκα...

Ο μαέστρος του τριφυλλιού «μίλησε» και πάλι στην Μπολόνια...

Η κλάση, το φονικό ένστικτο, το κρύο αίμα του Κέντρικ Ναν ήταν αυτό που έδωσε στον Παναθηναϊκό την μεγάλη νίκη στην Μπολόνια, που τον φέρνει αγκαλιά με την δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Ωστόσο, ο Αμερικανός «απλώς» έδωσε την χαριστική βολή. Όπως με δήλωσε με τιμιότητα λίγο αργότερα στην μεικτή ζώνη; «ο Σλούκας ήταν αυτός που μας κουβάλησε ως εκεί».

«Όσο έχω εσένα…»

Λίγο μετά την μεγάλη νίκη στην Ιταλία, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που με ταξίδι αστραπή βρέθηκε στην πρώτη σειρά των καθισμένων της Segafredo Arena έσπευσε να φωτογραφηθεί με τον Κώστα Σλούκα και να γράψει με νόημα: «όσο έχω εσένα, δεν φοβάμαι κανέναν».

Η μεταξύ τους σχέση ξεπερνά τα στενά πλαίσια προέδρου – παίκτη. Ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δεν παύει να εκθειάζει τον νέο ηγέτη του τριφυλλιού, τον οποίο βρήκε στο πρόσωπο του Κώστα Σλούκα, ο οποίος στα δύσκολα βγαίνει μπροστά για να κάνει την διαφορά.

Είπαμε και λίγο πριν από το πρώτο τζάμπολ απέναντι στην Βίρτους, ότι ο Έλληνας πλέι-μέικερ είναι εδώ και ένα μήνα σε… ημιάγρια αγωνιστική κατάσταση.

Είπαμε πως κάνει συνεχόμενα εξωπραγματικά παιχνίδια, ήταν αυτός που έκανε την διαφορά απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, παιχνίδια που μόνο οι κορυφαίοι μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό με την ατομική τους απόδοση.

Σε ρυθμούς MVP

Και καταλήξαμε ότι το line των πόντων που δίνεται στον Κώστα Σλούκα (11,5) πόντοι από τις στοιχηματικές εταιρίες είναι ένα καλό «δώρο». Από την πρώτη κιόλας περίοδο, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε φτάσει τους 10 πόντους χωρίς να χάσει σουτ και τελείωσε το ματς με 20 και έξοχη στατιστική.

Από τον τελικό κυπέλλου και μετά, ο Σλούκας παίζει σε ρυθμό MVP της διοργάνωσης. Η αναλογία ασίστ / λάθη, πλησιάζει το 4, ένα νούμερο εξωπραγματικό για έναν παίκτη που παίρνει τόσες αποφάσεις στο γήπεδο και ελέγχει τόσες κατοχές.

Με τέτοιο Σλούκα, αλλά και τέτοιο υποστηρικτικό καστ, ο Παναθηναϊκός έχει ορθάνοιχτο τον δρόμο για το πρώτο Final-4 της ιστορίας του, μετά από 12 χρόνια. Κι όσο οι μπουκ «υποτιμούν» τα lines του, τόσο καλύτερα για όσους ψάχνουν στοιχηματικές ευκαιρίες…

EASY MEDIANETWORK
Close