Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το μεγάλο «στοίχημα» του Σλούκα είναι ένα…

Όλα για όλα: Γι’ αυτό τον «έκλεισε» ο Παναθηναϊκός…

Ο Κώστας Σλούκας έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του Εργκίν Αταμάν…

Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, είναι το ματς της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό.

Το ματς που μπορεί να διευκολύνει την ζωή του και να του ανοίξει τον δρόμο για το Final-4, αλλά και το ματς που μπορεί να τον φέρει με την πλάτη στον τοίχο και να του αφαιρέσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Το τριφύλλι παίζει στην Μπολόνια τα ρέστα του για την διατήρηση της 2ης θέση, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει με τελικό και για την Βίρτους που αίφνης στον δεύτερο γύρο έχει χάσει τον βηματισμό που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Όλα ή τίποτα

Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει, τότε θα βρεθεί αγκαλιά με την δεύτερη θέση, αφού κλείνει την κανονική διάρκεια απέναντι στις αδιάφορες βαθμολογικά Μπάγερν Μονάχου και Άλμπα Βερολίνου.

Αν όμως ηττηθεί, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμα να βρεθεί και στην 6η θέση, αφού στην τριπλή ισοβαθμία που θα δημιουργηθεί με Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσέ υστερεί έναντι και των δύο.

Με άλλα λόγια, μοιάζει ένα παιχνίδι με τίτλο «όλα ή τίποτα» για το τριφύλλι που πάει στην Μπολόνια με αναπτερωμένο το ηθικό απέναντι στις διαδοχικές νίκες απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν μέχρι την περασμένη αγωνιστική, η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στο δεύτερο γύρο σε όλη την Euroleague και σε αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο η άνοδος στην απόδοση του Κώστα Σλούκα.

Ηγέτης

Η άνοιξη είναι η εποχή του, είναι η περίοδος που γκαζώνει, η περίοδος που βγαίνει μπροστά για να ηγηθεί. Ο έμπειρος γκαρντ -με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- ήταν εκπληκτικός στα τελευταία δύσκολα παιχνίδια του τριφυλλιού.

Είχε 18 πόντους και  8 ασίστ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, 17 και 10 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, 16 και 6 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι αυτός που διαβάζει όλες τις συνθήκες, αυτός που φτιάχνει όλο το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του και ανεβάζει τα νούμερα και των ψηλών (Λεσόρ, Μήτογλου) που πίνουν νερό στο όνομα του.

Από την δική του απόδοση στην Μπολόνια θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η τύχη της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, που για κάτι τέτοια παιχνίδια τον πήρε.

Αν κοιτάξει κανείς τους μπουκ, τα lines που δίνουν στον αρχηγό του Παναθηναϊκού σε πόντους και ασίστ (11,5 και 6,5) μοιάζουν εξαιρετικά πιθανό να καλυφθούν, αρκεί ο Σλούκας να κάνει ένα από τα συνηθισμένα του παιχνίδια. Και τον τελευταίο καιρό, το μάτι του γυαλίζει…

EASY MEDIANETWORK
Close