Σπάνια πέφτουν έξω: Αυτός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με τις στοιχηματικές!

Σπάνια πέφτουν έξω: Αυτός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με τις στοιχηματικές!

Επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί…

Το ρολόι μετράει αντίστροφα για τις 60ες προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μπορεί να απέχουμε περίπου 7 μήνες από την 5η Νοεμβρίου, όταν θα στηθούν οι κάλπες, ωστόσο οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις, το ίδιο και οι δημοσκοπήσεις.

Έχοντας μπει και επίσημα σε προεκλογικούς ρυθμούς τα επιτελεία του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ καταστρώνουν τα σχέδια τους, αφού οι καμπάνιες θα κρατήσουν για πολλούς μήνες, μιας και όλα δείχνουν ότι η μάχη θα είναι στήθος με στήθος.

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις είναι καθημερινές, και παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό που αποκαλείται «ψυχολογία του εκλογικού σώματος».

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση από την πολύ έγκυρη εφημερίδα Wall Street Journal δείχνει μία τάση υπεροχής του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει πάρει κεφάλι σε αρκετές πολιτείες των Η.Π.Α.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων προηγείται από 2 έως 8 ποσοστιαίες μονάδες σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, την Αριζόνα, την Τζόρτζια, τη Νεβάδα και τη Βόρεια Καρολίνα, ενώ μόνο σε μία πολιτεία όπου το αποτέλεσμα θεωρείται αμφίρροπο (Γουισκόνσιν) ο Μπάιντεν έχει ένα μικρό προβάδισμα περίπου τριών μονάδων.

Ο Τραμπ φέρεται να έχει ένα προβάδισμα και σε ότι αφορά τις θετικές και τις αρνητικές απόψεις σε ότι αφορά τον καταλληλότερο για Πρόεδρο.

Κυβερνητική φθορά

Η κυβερνητική φθορά του Τζο Μπάιντεν φαίνεται απόλυτα σε αυτές τις δημοσκοπήσεις, αφού οι αρνητικές απόψεις για το πρόσωπο του ξεπερνούν σε πολλές πολιτείες το 60%, αφού υπάρχει έντονος προβληματισμός σε ότι αφορά την κατάσταση της οικονομίας, την ανεργία και τον τομέα της υγείας.

Ένα άλλο θέμα που φαίνεται πως προβληματίζει πολύ το εκλογικό σώμα στις ΗΠΑ είναι η βεβαρημένη σωματική και διανοητική κατάσταση του 82χρονου Μπάιντεν, ένα θέμα στο οποίο το επικοινωνιακό επιτελείο του Τραμπ έχει εστιάσει πολύ την καμπάνια του.

Τι λένε οι μπουκ

Αυτές οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνονται απόλυτα και στις στοιχηματικές αποδόσεις. Παρότι απέχουμε 7 μήνες από τις εκλογές και σε θεωρητικό επίπεδο δεν έχουμε τον επίσημο εκπρόσωπο ούτε των Δημοκρατικών ούτε των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ δίνεται ήδη ως μεγάλο φαβορί για την θέση του επόμενου Προέδρου των ΗΠΑ.

Οι αποδόσεις κυμαίνονται γύρω στο 1,70, την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν «πληρώνει» αυτή τη στιγμή σε αποδόσεις γύρω στο 2,50, που τον καθιστούν αουτσάιντερ για την επανεκλογή του…

EASY MEDIANETWORK
Close