Σκάει μπομπίτσα στη Βιτόρια (2,40)

Σλούκας vs Τζέιμς: Κλειδί οι ασίστ που θα μοιράσουν (2,57)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στο ΣΕΦ τη Μονακό σε ένα πολύ πονηρό ματς με την έννοια ότι είναι θεωρητικά must win, ωστόσο δεν θα προξενήσει σε κανέναν έκπληξη αν στο φινάλε φύγουν νικητές οι Γάλλοι από το Φάληρο.

Η Μονακό ναι μεν είναι πρωτάρα στη Euroleague, ωστόσο έχει δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό ρόστερ και το βροντοφώναξε αυτό την περασμένη εβδομάδα διαλύοντας την ΤΣΣΚΑ με 17 πόντους διαφορά, ενώ είχε βρεθεί στο -22 κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους!

Προφανώς στη Μονακό δεσπόζει η παρουσία του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος εξ ορισμού ασκεί τεράστια επιρροή στο παιχνίδι της. Τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά, αφού όλες οι επιθέσεις περνούν από τα χέρια του.

Για τον Ολυμπιακό θα είναι κομβικό να βγάλει εκτός ρυθμού τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού, να τον αναγκάσει σε τραβηγμένες επιλογές, που θα «χαλάσουν» γενικά το παιχνίδι της γαλλικής ομάδας. Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει τους παίκτες για να ασκήσουν πίεση πάνω στην μπάλα και να… εκνευρίσουν τον ευερέθιστο Τζέιμς.

Ο Αμερικανός άσος στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΤΣΣΚΑ ήταν άστοχος και έβαλε μόλις 10 πόντους, παρόλα αυτά ήταν συνολικά θετικός για την ομάδα του, διότι μοίρασε οχτώ ασίστ και κράτησε ζεστούς όλους τους συμπαίκτες του. Αν συμβεί κάτι ανάλογο και στο ΣΕΦ θα είναι καταστροφικό για τον Ολυμπιακό, διότι η Μονακό έχει πολύ υπολογίσιμο supporting cast (Χολ, Μπέικον, Ατζουσιτς, Ντιαλό).

Συμπερασματικά λοιπόν, για τον Ολυμπιακό είναι προτιμότερο να έχει απέναντί του τον παλιό κλασικό Τζέιμς του hero ball, παρά την πιο ώριμη εκδοχή του, όπου δημιουργεί για όλους όπως έκανε στην επιβλητική νίκη της Μονακό επί της ΤΣΣΚΑ.

Πάνω σε αυτήν τη λογική αξίζει το 2,57 του Σλούκα (μοίρασε 11 ασίστ στα τελευταία δύο ματς με Αλμπα και Φενέρ), ώστε να έχει αυτός τις περισσότερες ασίστ στο τέλος του ματς και όχι ο Τζέιμς, που είναι για τους μπουκ το πρώτο φαβορί σε τιμές κάτω του 2,00.

EASY MEDIANETWORK
Close