Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με τον μπόμπερ που κάνει τη διαφορά...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με τον μπόμπερ που κάνει τη διαφορά...

Το μεγάλο ματς της ημέρας στο μπάσκετ είναι ασφαλώς ο ημιτελικός του Κυπέλλου Μπάσκετ ΟΠΑΠ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στα “Δύο Αοράκια” του Ηρακλείου.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πρόωρο τελικό, καθώς όποιος από τους δύο αιώνιους προκριθεί απόψε θα έχει ουσιαστικά κάνει το καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Υπενθυμίζεται, ότι ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει το κύπελλο 20 φορές στην ιστορία του και ο Ολυμπιακός 10.

Το σημερινό συναπάντημα είναι το τέταρτο ανάμεσα στους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ. Στα προηγούμενα τρία επικράτησε ο Ολυμπιακός (Σούπερ Καπ, Basket League και EuroLeague) και διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στα δέκα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Για τους πράσινους είναι σήμερα και ζήτημα τιμής να σπάσουν το αρνητικό σερί στα αιώνια ντέρμπι, ωστόσο είναι φανερό πως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά τη δεδομένη στιγμή στον τρόπο λειτουργίας των δύο κλαμπ.

Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης. Από την άλλη, στον Παναθηναϊκό υπάρχει έντονη φημολογία ότι μετά το Final-8 θα αντικατασταθεί ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Μάλιστα, τα ιταλικά ΜΜΕ γράφουν ότι οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης έχουν κάνει πρόταση συνεργασίας στον Τζιανμάρκο Ποτσέκο.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει σαφής αγωνιστική διαφορά. Φάνηκε αυτό και χθες, όπου ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο με τον Άρη, ενώ ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να αποκλείσει τον Κολοσσό Ρόδου στον προημιτελικό. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το χάντικαπ έχει βγει στους 9,5 πόντους.

Για να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός απόψε θα πρέπει να βρεθούν σε πολύ καλή μέρα τα δυνατά του χαρτιά και κυρίως οι φορμαρισμένοι παίκτες του, όπως για παράδειγμα ο Πάρις Λι. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι εδώ και έναν μήνα ο πιο σταθερός παίκτης των πράσινων.

Με τον Κολοσσό σημείωσε 15 πόντους, όταν καθοριστικός στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Από τις 22 Ιανουαρίου σε οκτώ επίσημα ματς για όλες τις διοργανώσεις, ο Λι σκοράρει κατά μέσο όρο 17 πόντους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πέτυχε 25 στην οριακή ήττα από τη Βαλένθια.

Έβαλε 16 στη Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια. 17 στο ναυάγιο του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη. 24 στη μεγάλη νίκη επί της Ζάλγκιρις και 22 στο ψυχοφθόρο διπλό επί του Λαυρίου.

Σε όλα τα κρίσιμα ματς εσχάτως, ο Λι βγαίνει μπροστά και παίζει πάνω από 30 λεπτά. Το ίδιο πιθανότατα θα συμβεί και απόψε, επομένως αξίζει να κυνηγήσουμε το ενδεχόμενο να σκοράρει 15+ πόντους σε απόδοση 3.00!

EASY MEDIANETWORK
Close