Ώρα πρόκρισης: Οι παίκτες - κλειδιά του Πογέτ στον αποψινό τελικό με τη Γεωργία

Ώρα πρόκρισης: Οι παίκτες - κλειδιά του Πογέτ στον αποψινό τελικό με τη Γεωργία

Η πρόκριση για το Euro περνάει από την... άμυνα!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η ώρα που περίμενε το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και 10 χρόνια, έφτασε.

Το τελευταίο εμπόδιο πριν από το Euro 2024 είναι η Γεωργία και οι Έλληνες διεθνείς ξέρουν ότι θα χρειαστούν μία μικρή υπέρβαση για να εξουδετερώσουν τον παράγοντα έδρα και να σφραγίσουν το εισιτήριο.

Ο Γκουστάβο Πογέτ και οι παίκτες του ξέρουν πολύ καλά ότι αυτός ο «τελικός» δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον ημιτελικό με το Καζακστάν, όπου ο αντίπαλος εμφανίστηκε «ψαρωμένος» και όλα πήγαν δεξιά σχεδόν από το πρώτο λεπτό.

Έδρα – καμίνι!

Η Γεωργία ζει και αναπνέει για αυτό το παιχνίδι, αφού μπορεί να φέρει την παρθενική πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση στην ιστορία της χώρας. Τα εισιτήρια έχουν κάνει φτερά και όλοι μιλούν για μία  ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Κοινώς; Το «Μπόρις Παϊχάτζε» θα θυμίζει καμίνι και οι Έλληνες παίκτες θα πρέπει να εμφανιστούν τρομερά συγκεντρωμένοι για να καταφέρουν να μην επηρεαστούν.

Είπαμε, πως το παιχνίδι με την Γεωργία, δεν θα θυμίζει σε τίποτα εκείνο με το Καζακστάν. Η ενδεκάδα και ο τακτικός σχηματισμός θα είναι ο ίδιος, ωστόσο το πλάνο και οι παίκτες κλειδιά θα είναι διαφορετικοί.

Η ώρα του Μαυροπάνου

Ο Πογέτ εκτιμά ότι η Εθνική θα δεχθεί πίεση, κυρίως με σέντρες, ως εκ τούτου βασικό γρανάζι του αμυντικού πλάνο του είναι ο Ντίνος Μαυροπάνος.

Ο Έλληνας αμυντικός της Γουέστ Χαμ κάνει την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του και με μία μεγάλη εμφάνιση σε καυτή έδρα θέλει να σβήσει παλιά λάθη του σε καθοριστικά εκτός έδρας παιχνίδια της Εθνικής (με Σουηδία και Γαλλία) που είχαν στοιχίσει ακριβά.

Απέναντι στους Καζάκους έδειξε σε καταπληκτική κατάσταση, ενώ η υπεροχή του στον αέρα, μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και στις επιθετικές στατικές φάσεις, όπου κυρίως ο Τάσος Μπακασέτας θα ψάξει το κεφάλι του.

Ο… δαίμονας Κβαρατσχέλια

Ο δεύτερος αμυντικός πυλώνας της Εθνικής έχει να κάνει με την εξουδετέρωση του Χβίτσα Κβαρατσχέλια.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα έχει την δυσκολότερη αποστολή της καριέρας του με τον δαιμόνιο εξτρέμ της Νάπολι, ενώ υπάρχει μία μικρή πιθανότητα έκπληξης και με τον Λάζαρο Ρότα, ο οποίος ταιριάζει σωματοδομικά με τον Γεωργιανό μάγο, ενώ στο παρελθόν είχε πάρει υψηλό βαθμό παίζοντας απέναντι σε παίκτες όπως ο Κιλιάν Μπαπέ ή ο Μπέργκβαϊν στις αναμετρήσεις με Γαλλία και Ολλανδία αντίστοιχα.

Ο Πογέτ δίνει μεγάλη βάση στο αμυντικό πλάνο, θεωρεί ότι η πρόκριση περνάει από το… μηδέν στην άμυνα και την ανασταλτική συγκέντρωση, αφού επουδενί η Εθνική ομάδα δεν πρέπει να δεχθεί πρώτη γκολ, κάτι που θα βάλει τον κόσμο ακόμα περισσότερο στην εξίσωση.

Την έχουν… ξαναπατήσει

Εκτιμά πως όσο το παιχνίδι κυλάει στο 0-0, η πίεση θα αυξάνεται για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να χάσουν την αυτοσυγκέντρωση τους και να κάνουν λάθη, κάτι που είχε συμβεί και στον τελευταίο χαμένο τελικό στο Nations League το 2020 απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία, πάλι στο ίδιο γήπεδο, που είχε κριθεί με γκολ του Γκόραν Πάντεφ στα μέσα της επανάληψης.

Ένα τέτοιο σενάριο, ένα τέτοιο κόλπο θα ήθελε να σκαρώσουν οι Έλληνες διεθνείς κι αυτό το βράδυ στην Τιφλίδα…

EASY MEDIANETWORK
Close