Κίνηση - ματ από τον Γιοβάνοβιτς...

Ώρα πρόκρισης: Ο παίκτης- κλειδί στο αποψινό πλάνο του Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός, χάρη στο γκολ του Μαντσίνι στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα με την Μπράγκα, έμεινε ζωντανός στο κόλπο της πρόκρισης και θα επιδιώξει απόψε τη μεγάλη ανατροπή στο ΟΑΚΑ.

Το τριφύλλι επιστρέφει στο Ολυμπιακό Στάδιο, για ευρωπαϊκό ματς, σχεδόν μετά από 12 χρόνια και έχοντας στο πλευρό του πάνω από 60.000 οπαδούς, είναι έτοιμο να προσθέσει ακόμη μία ένδοξη στιγμή στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

Για τον Παναθηναϊκό το συγκεκριμένο ματς έχει ασφαλώς ιστορικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι διεκδικεί την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 13 χρόνια, αλλά και ένα τεράστιο ποσό, που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 25 εκατομμύρια ευρώ!
Ολοι μέσα στην ομάδα γνωρίζουν πολύ καλά το μέγεθος της πρόκλησης και της ευκαιρίας. Η Μπράγκα έδειξε στον πρώτο αγώνα ότι είναι ένα πολύ επικίνδυνο και ποιοτικό σύνολο, δεν… τρόμαξε όμως σε κανένα σημείο τον Παναθηναϊκό, όπως το έκανε για παράδειγμα η Μαρσέιγ στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς στο Βελοντρόμ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε στην Πορτογαλία και έπαιξε στα ίσα την Μπράγκα και ήταν πολύ άδικο να επιστρέψει στην Αθήνα, έχοντας χάσει με δύο γκολ διαφορά. Τελικά, το τέρμα του Μαντσίνι απέδωσε εν μέρει δικαιοσύνη και άφησε τα πάντα ανοιχτά για την αποψινή ρεβάνς.

Οι μπουκ θεωρούν καθαρό φαβορί την Μπράγκα για την πρόκριση στο 1,36, με τον Παναθηναϊκό βέβαια να είναι ελαφρώς φαβορί για τη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι, σε απόδοση 2,50 έναντι 2,70 που προσφέρονται οι Πορτογάλοι.

Είναι προφανές, πως με την αύρα του κατάμεστου ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει άμεσα να φέρει την κατάσταση στα ίσα, ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ. Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς ξέρει ότι το ματς θα χρειαστεί υπομονή, διότι η Μπράγκα είναι μία πολύ τεχνική και γρήγορη στη σκέψη ομάδα, που αν βρει χώρους μπορεί πολύ εύκολα να μεταφέρει την μπάλα στην μετάβαση και να κάνει τη ζημιά.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, είναι υποχρεωμένος να επιτεθεί χωρίς να χάνει την αμυντική του ισορροπία. Βασικός στόχος είναι να ανακτάει γρήγορα την κατοχή και να μην επιτρέπει στην Μπράγκα να κάνει παιχνίδι κατοχής στο δικό του μισό. Φυσικά για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται συντονισμένο πρέσινγκ και επιθετικότητα στην μπάλα.

Παλάσιος και Μαντσίνι είναι ιδανικοί για να υπηρετήσουν αυτή την τακτική, ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς ενδέχεται να κάνει μία διορθωτική κίνηση στους χαφ, προτιμώντας τον Τσέριν αντί του Βιλένα, που σε σύγκριση με τον Σλοβένο δεν δείχνει να έχει τα ίδια τρεξίματα και αντοχές.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ακόμη ένα δίλημμα στο μυαλό του Σέρβου τεχνικού και αυτό αφορά την κορυφή της επίθεσης. Όλη η ομάδα, αλλά και οι φίλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στη Λεωφόρο το Σάββατο για το ματς με τον Βόλο, στήριξαν τον Σπόραρ, που ήταν σε κάκιστη ψυχολογία μετά την αδιανότητη ευκαιρία που έχασε στην Πορτογαλία.

Κακά τα ψέματα πάντως, τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Σπόραρ και Ιωαννίδη. Ο Σλοβένος είναι ένας φιλότιμος φορ, που παίρνει καλές θέσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή και οι αντίπαλοι στόπερ τον αισθάνονται. Από την άλλη όμως, ο Ιωαννίδης είναι ένας σύγχρονος επιθετικός που κάνει πολύ περισσότερες δουλειές στο γήπεδο.

Βοηθάει στο συνδυαστικό παιχνίδι, σπάει μπάλες, παίζει άριστα με πλάτη, βλέπει γήπεδο, έχει ανώτερη τεχνική κατάρτιση και φυσικά είναι σε σούπερ φόρμα, έχοντας σκοράρει με Ντνίπρο, Μαρσέιγ και Βόλο, ενώ είχε και δύο κομβικές ασίστ, τόσο με την Μπράγκα, όσο και στο πρώτο ματς με τους Μασσαλούς στη Λεωφόρο.

Η αλήθεια είναι, πως ο Γιοβάνοβιτς προτιμάει να έρχεται από τον πάγκο ο Ιωαννίδης, για να είναι φρέσκος και να κάνει τη διαφορά, όταν οι αντίπαλοι στόπερ έχουν ήδη καταναλώσει σημαντικές δυνάμεις αντιμετωπίζοντας τον Σπόραρ.

Απόψε πάντως, που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά ίσως στο πιο σημαντικό ευρωπαϊκό του ματς εδώ και μία 10ετια, πρέπει να παίξει με τους καλύτερους και τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του. Σε κάθε περίπτωση, ο Ιωαννίδης δικαιωματικά αξίζει να ξεκινήσει βασικός αντί του Σπόραρ και δεν αποκλείεται να εξελιχθεί ξανά σε παίκτης κλειδί για τους πράσινους. Στο 3,60 το ενδεχόμενο να σκοράρει ο διεθνής Έλληνας επιθετικός, στο 6,50 να δώσει μία ασίστ!

EASY MEDIANETWORK
Close