Ολλανδία- Ελλάδα: Ο παίκτης-κλειδί του Πογέτ στο αποψινό ματς

Ο παίκτης που θα φέρει από τον πάγκο ο Πογέτ αν στραβώσει το ματς με τη Γεωργία

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας υπολογίζεται για τον ρόλο του game changer.

«Ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει», λέει το κλασικό ποδοσφαιρικό ρητό, που θα επαληθευτεί και στην περίπτωση της Εθνικής Ελλάδας.

Διότι, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έχει τον παραμικρό λόγο να αλλάξει την ενδεκάδα που διέλυσε το Καζακστάν με 5-0 και προκρίθηκε στον τελικό πρόκρισης στο Euro απέναντι στην Γεωργία -το αντίθετο θα ήταν παράλογο.

Η ενδεκάδα που έπαιξε την Πέμπτη έδειξε ότι βρίσκεται εξαιρετικά στο γήπεδο, έδειξε ότι αποτελείται από παίκτες που βρίσκονται σε καταπληκτική κατάσταση και παρότι ο αντίπαλος την Τρίτη θα είναι διαφορετικής δυναμικότητας, όλα δείχνουν ότι θα δούμε το ίδιο αρχικό σχήμα.

Μιλάνε οι… αλλαγές

Εκεί που θα πρέπει να εστιάσουμε σε ότι αφορά την αναμέτρηση της Πέμπτης είναι στις αλλαγές του Ουρουγουανού. Διότι, δείχνουν αυτό ακριβώς που σκέφτεται σε περίπτωση που στραβώσει κάτι. Δείχνει την ιεραρχία που έχει παγιωθεί στο μυαλό του Πογέτ, στην οποία δίνει πολύ μεγάλη βάση όταν αφορά τα πλάνα του και τον τακτικό προσανατολισμό που έχει για κάθε παιχνίδι.

Η πρώτη του αλλαγή ήταν η είσοδος στο ημίχρονο του Πάνου Ρέτσου στην θέση του Παντελή Χατζηδιάκου, όμως εκεί ο λόγος ήταν διττός. Η κάρτα που είχε δεχθεί στο πρώτο μέρος ο αμυντικός της Κάλιαρι, αλλά και κάποιες ενοχλήσεις που τον έφεραν εκτός παιχνιδιού, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Από εκεί και μετά, οι πρώτες αλλαγές του ήταν η είσοδος του Κωνσταντέλια και του Γιακουμάκη, κάτι που έχει την σημασία του.

Game changer

Ο Ντέλιας είναι σίγουρα ο πρώτος παίκτης που θα έρθει από τον πάγκο ως τζόκερ, σε περίπτωση που στραβώσει κάτι. Με την τεχνική του και την δημιουργικότητα του, μπορεί να προκαλέσει χάος σε κάθε άμυνα, όπως και σε αυτή φυσικά της Γεωργίας.

Η είσοδος του Γιακουμάκη έχει να κάνει με την παρουσία ενός πιο καθαρού στράικερ, ενός φορ που μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα με το κεφάλι του και τον όγκο του, πάλι σε περίπτωση που θα χρειαστεί να κλείσουμε τον αντίπαλο στην περιοχή του και επιτεθούμε με σέντρες.

Η είσοδος του Ρότα αντί του Μπάλντοκ, μπορεί να ερμηνευτεί κι ως ένα τεστ ετοιμότητας για δύο εναλλακτικά πλάνα αναχαίτισης του Χβίτσα Κβαρατσχέλια, ο οποίος θα είναι και ξεκούραστος αφού δεν αγωνίστηκε στον ημιτελικό της Πέμπτης απέναντι στο Λουξεμβούργο.

Από αυτή την μικρή δεξαμενή των 14-15 παικτών θα αντλήσει και πάλι όλες τις λύσεις του ο Γκουστάβο Πογέτ, που είναι αποφασισμένος να στηριχθεί αποκλειστικά σε όσους έφτασαν την Εθνική ως εδώ. Αν αυτό θα φέρει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro, θα  το ξέρουμε το βράδυ της Πέμπτης…

EASY MEDIANETWORK
Close