Ο διάδοχος του Τσάβι: Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα

Ο διάδοχος του Τσάβι: Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα

Ο Χάνζι Φλικ είναι το μεγάλο φαβορί για την τεχνική ηγεσία των Καταλανών…

Η απόφαση του είναι οριστική. Τελεσίδικη. Δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα και αν η Μπαρτσελόνα κάνει το θαύμα και κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Τσάβι εδώ και περίπου ένα μήνα ενημέρωσε τον… πλανήτη ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τον πάγκο των μπλαουγκράνα και ήδη οι ζυμώσεις για την επόμενη ημέρα είναι έντονες.

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως θα τα ήθελε ο Τζουάν Λαπόρτα.

Πάνε εκείνες οι εποχές που οι Καταλανοί μπορούσαν να δελεάσουν όποιο προπονητή ήθελαν. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να πάνε σε δεύτερες, τρίτες, ακόμα και τέταρτες επιλογές.

Τους ήθελε, αλλά…

Είναι κοινό μυστικό ότι η Μπαρτσελόνα θα ήθελε να βρει τρόπο να υπογράψει τον Γιούργκεν Κλοπ. Μόνο που ο Γερμανός είναι ανένδοτος. Μετά την καλοκαιρινή αποχώρηση του από την Λίβερπουλ δεν θέλει να εργαστεί πουθενά, θέλει να περάσει την επόμενη χρονιά με ταξίδια και ξεκούραση.

Είναι δεδομένο ότι η Μπαρτσελόνα θα ήθελε να συνεργαστεί με τον Μίκελ Αρτέτα, ο οποίος έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στην Άρσεναλ. Μόνο που ο Καταλανός ούτε που το κουνάει από το Λονδίνο, ό,τι κι αν του προσφέρουν.

Η αίσθηση λοιπόν που υπάρχει είναι πως ο επόμενος προπονητής είτε θα μιλάει γερμανικά (το πιθανότερο) είτε θα είναι παλιός παίκτης του συλλόγου.

Στην δεύτερη κατηγορία υπάρχει το όνομα του Τιάγκο Μότα που από το πουθενά πάει να βγάλει την Μπολόνια στο Champions League και ο Ράφα Μάρκες, προπονητής της δεύτερης ομάδας των μπλαουγκράνα.

Αν, όμως, η Μπαρτσελόνα πάει σε μία από αυτές τις λύσεις, τότε θα σημαίνει ότι θα έχει αποτύχει με όλους τους υπόλοιπους στόχους.

Τα δύο φαβορί

Στην πραγματικότητα, τα δυο μεγάλα φαβορί είναι ο Τόμας Τούχελ και ο Χάνζι Φλικ. Ο πρώτος αποχωρεί το καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου και η εμπειρία που έχει από δύσκολα κλαμπ όπως η Τσέλσι και η Παρί Σεν Ζερμέν έχει εκτιμηθεί πολύ.

Ο δεύτερος είναι αυτός που έχει το μεγάλο προβάδισμα. Σάρωσε τα πάντα στην διετία που έμεινε στην Μπάγερν Μονάχου (2019-21) και παρότι απέτυχε παταγωδώς στην Εθνική Γερμανίας, η μετοχή του δεν έχει φθαρεί.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ρεπορτάζ, ο Φλικ έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες εντατικά μαθήματα ισπανικών, ενώ έχουν ήδη υπάρξει οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στον εκπρόσωπο του και την επίσημη Μπαρτσελόνα.

Κι εκτός μεγάλου απροόπτου, αυτός θα είναι ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον Τσάβι σε έναν από τους πιο «δύσκολους» πάγκους που υπάρχουν στην Ευρώπη…

EASY MEDIANETWORK
Close