Μπορούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να το γυρίσουν; Οι στοιχηματικές δίνουν την απάντηση...

Μπορούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να το γυρίσουν; Οι στοιχηματικές δίνουν την απάντηση...

Έτσι όπως τα κατάφεραν…

Αλλιώς τα περιμέναμε, κι αλλιώς η ζωή μας τα έφερε. Ο αέρας, τα μεγάλα λόγια, οι κουβέντες για τελικό στην Opap Arena κόπηκαν μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης, αφού τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ βρήκαν την χειρότερη στιγμή για να κάνουν δύο αποκαρδιωτικές εμφανίσεις.

Η Μακάμπι Τελ-Αβίβ και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έδωσαν στους δύο εκπροσώπους της χώρας μας δύο γερά μαθήματα και πλέον εκείνες είναι τα απόλυτα φαβορί για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League.

Πνευματικά ανέτοιμος

Ο Ολυμπιακός υπέστη το δικό του Βατερλώ. Μπήκε πνευματικά ανέτοιμος στο παιχνίδι απέναντι στους Ισραηλινούς και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ με 0-2.

Παρότι μείωσε άμεσα, δεν κατάφερε ποτέ να μπει στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και οι Ισραηλινοί με έξοχο τακτικό προσανατολισμό, πάτησαν πάνω σε όλες τις αδυναμίες του. Το τελικό 1-4 δεν είναι καταδικαστικό, αλλά κάνει την ρεβάνς απίθανα δύσκολη για τους ερυθρόλευκους.

Σε τι μπορεί να ποντάρουν οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ; Στο ότι η ρεβάνς θα γίνει σε ουδέτερο έδαφος (Σερβία), χωρίς κόσμο και στο ότι πλέον δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Ο Ολυμπιακός θα ψάξει το τέλειο παιχνίδι και μία νίκη με τρία ή περισσότερα γκολ διαφορά, κάτι που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και σε αυτό το επίπεδο μοιάζει με κάτι σχεδόν ακατόρθωτο.

Οι στοιχηματικές απεικονίζουν τον βαθμό δυσκολίας της αποστολής του, με μία εξωφρενική απόδοση σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόκρισης του Ολυμπιακού, που αυτή την στιγμή πληρώνει πάνω από 10.00, αφού τέτοιου είδους ανατροπές δεν συμβαίνουν κάθε μέρα.

Κατώτερος των προσδοκιών

Θάλασσα τα έκανε και ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν κατώτερος των προσδοκιών στο Ζάγκρεμπ, πλήρωσε τα πολύ σοβαρά  ατομικά λάθη των παικτών του και ηττήθηκε δίκαια από την Ντινάμο με 2-0.

Η γεμάτη Τούμπα του επαναληπτικού δίνει μία αχτίδα ελπίδας για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, όμως η αλήθεια είναι ότι κι εδώ πολύ δύσκολα βλέπουμε πια ανατροπές από προβάδισμα δύο τερμάτων.

Για την ακρίβεια, ο ΠΑΟΚ δεν το έχει πετύχει ποτέ στην ευρωπαϊκή του ιστορία στα 11 παιχνίδια νοκ-άουτ που είχε ηττηθεί με τουλάχιστον δύο γκολ στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι.  Κι αυτό δείχνει τον βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος.

Χωρίς να κάνουν κάτι πολύπλοκο ή φανταχτερό, οι Κροάτες έδειξαν μία πολύ κοντρολαρισμένη ομάδα που κάνει πολύ δύσκολα το λάθος και αυτή την στιγμή είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά.

Το ίδιο εκτιμούν και οι μπουκ, αφού η πρόκριση του ΠΑΟΚ δίνεται περίπου στο 4,50, απόδοση αρκετά μεγαλύτερη από το να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Επειδή… «μπάλα είναι» όλα μπορούν να συμβούν. Ωστόσο, με τα αποτελέσματα τους στους πρώτους αγώνες για την φάση των «16» οι ελληνικές ομάδες εκεί στηρίζουν πλέον τις ελπίδες τους. Στο ότι… μπάλα είναι και  όχι σε κάτι πιο ποδοσφαιρικό ή κάτι πιο ρεαλιστικό…

EASY MEDIANETWORK
Close