Μετά το σοκαριστικό «αντίο»του Κλοπ: Αυτός θα τον διαδεχτεί στον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά το σοκαριστικό «αντίο»του Κλοπ: Αυτός θα τον διαδεχτεί στον πάγκο της Λίβερπουλ

Δύο πρώην παίκτες των κόκκινων είναι τα φαβορί για να διαδεχθούν τον Γιούργκεν Κλοπ…

Ήταν ένα σοκ για τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Το μεγαλύτερο σοκ από το 1991, όταν σε μία ανάλογη περίσταση ο Κένι Νταλγκλίς ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Δεν είναι για όλες τις ομάδες το ίδιο μία αλλαγή προπονητή. Άλλες αλλάζουν δύο, τρεις και τέσσερις προπονητές σε μία σεζόν.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες, όπως η Λίβερπουλ, που σε 131 χρόνια ιστορίας έχει δει μόλις 21 ανθρώπους να κάθονται στον πάγκο της! Με άλλα λόγια, κατά μέσο όρο αλλάζει προπονητή μία φορά ανά έξι χρόνια!

Όταν μένεις για τόσο χρόνο με έναν τεχνικό στο τιμόνι σου, είναι λογικό να δένεσαι. Ειδικά, αν αυτός λέγεται Γιούργκεν Κλοπ.

Ένας άνθρωπος, ο οποίος στα 8,5 χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της Λίβερπουλ, έχει κατακτήσει ό,τι διαθέσιμο τίτλο υπάρχει.

Έτσι ξαφνικά…

Κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής. Κανείς δεν περίμενε ότι ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος είχε συμβόλαιο μέχρι το 2026, θα έριχνε μία τέτοια βόμβα.

Το έκανε όμως. Είπε πως ένιωσε ότι δεν έχει άλλη ενέργεια, ότι δεν μπορεί να προσφέρει άλλο με όλο του το «είναι».

Είπε ότι δεν θα προπονήσει ποτέ άλλη αγγλική ομάδα και ότι τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο θα κάνει ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο.

Μπορεί να μην καθίσει ποτέ ξανά σε πάγκο.

Το θέμα είναι, τι κάνει η Λίβερπουλ από εδώ και πέρα;

Ποιος θα είναι ο εκλεκτός που θα διαδεχθεί τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των κόκκινων το προσεχές καλοκαίρι;

Ένα από τα μεγάλα φαβορί «κάηκε» ήδη. Ο Ολλανδός βοηθός του Κλοπ, ο Πέπαϊν Λάιντερς, για τον οποίο πολλοί πίστευαν ότι αποτελεί το αύριο του συλλόγου, είπε ότι αποχωρεί κι αυτός από το Μέρσεϊσαϊντ, ψάχνοντας ένα άλλο πρώτο προπονητικό βήμα.

Ως εκ τούτου οι λύσεις μειώνονται. Ας πάμε πρώτα στα πολύ μεγάλα αουτσάιντερ, σύμφωνα με τις αποδόσεις των μπουκ.

Φαβορί και αουτσάιντερ

Πολύ χαμηλά στην λίστα είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο Γκρέιαμ Πότερ, ο Κάρλο Αντσελότι, ο Έρικ Τεν Χαγκ, ο Τσάβι και ο Μάρκο Σίλβα.

Πάμε στις πιο ρεαλιστικές υποψηφιότητες. Ο Ράφα Μπενίτεθ είναι στην Θέλτα, έχει μεγαλώσει, αλλά έχει ακόμα φανατικούς οπαδούς στο Άνφιλντ.

Από τον κόσμο της Premier League οι τρεις προπονητές που υποθετικά θα μπορούσαν να απασχολήσουν είναι ο Ντε Τσέρμπι, ο Άγκε Ποστέκογλου και ο Μάρκο Σίλβα, χωρίς πάντως κι εδώ να μιλάμε για φαβορί.

Αν η Λίβερπουλ πάει σε Γερμανό, ο ελεύθερος Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι μία ισχυρή υποψηφιότητα. Αν πάει σε Ισπανό, ο Λουίς Ενρίκε ταιριάζει γάντι στην φιλοσοφία της.

Ωστόσο, τα μεγάλα φαβορί σύμφωνα με τους μπουκ είναι δύο πρώην παίκτες της Λίβερπουλ. Ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος μετά την Ρέιντζερς γεμίζει τον τραπεζικό του λογαριασμό στην Σαουδική Αραβία και την Αλ-Ετιφάκ και ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος έχει αήττητη φέτος την Μπάγερ Λεβερκούζεν σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οποιοσδήποτε άλλος θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη και την δεδομένη στιγμή, η Λίβερπουλ δεν έχει περιθώρια για πειράματα και λαχεία.

EASY MEDIANETWORK
Close