Μετά τις πρώτες αγωνιστικές: Ποια ομάδα θεωρούν οι στοιχηματικές πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Μετά τις πρώτες αγωνιστικές: Ποια ομάδα θεωρούν οι στοιχηματικές πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Έχουμε διανύσει σχεδόν το 1/3 της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα, αφού όλες οι ομάδες, με εξαίρεση τη Ρεάλ και τη Μακάμπι, που θα αγωνιστούν την Τρίτη σε εξ αναβολής παιχνίδι, έχουν δώσει δέκα ματς.

Μετά λοιπόν και την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής, την περασμένη Παρασκευή, η Ρεάλ εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα, ούσα αλάνθαστη με 9/9 νίκες. Ακολουθεί με ρεκόρ 8-2 η Μπαρτσελόνα και στην τρίτη θέση είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, μέχρι στιγμής, Βίρτους Μπολόνια με 7-3.

Αμέσως μετά, έπονται τρεις ομάδες με 6-4. Οι δύο ελληνικές, ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR και ο Ολυμπιακός, αλλά και η Μονακό, η οποία μετά από δύο κολλητές ήττες κέρδισε στη Βιτόρια τη φορμαρισμένη Μπασκόνια, με 77-75.

Παρότι είναι ακόμη νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, είναι φανερό πως η Ρεάλ θα είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ και εκτός απροόπτου θα τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Είναι αλήθεια πως την ερχόμενη εβδομάδα το αήττητο σερί της θα δοκιμαστεί, αφού παίζει στο Βελιγράδι με τη Μακάμπι και δύο μέρες μετά, την Πέμπτη, θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει τη Φενέρ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Ρεάλ μοιάζει αυτή τη στιγμή μία κατηγορία μόνη της και δεν είναι τυχαίο ότι προσφέρεται πρώτο φαβορί για να κατακτήσει back to back τον τίτλο, στο 3,50-4,00.

Δεύτερο φαβορί για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, δικαιωματικά είναι η Μπαρτσελόνα στο 6,00-6,50. Μπορεί να έφυγε το καλοκαίρι ο Σάρας, αλλά ο Γκριμάου προσαρμόστηκε άμεσα στα απαιτητικά δεδομένα των μπλαουγκράνα και η Μπάρτσα είναι φέτος από τις πιο σταθερές ομάδες της διοργάνωσης. Φαίνεται αυτό και στο Index Rating, όπου είναι στην τρίτη θέση πίσω από τις Ρεάλ και Παρτίζαν και μπροστά από τον Παναθηναϊκό.

Τρίτο φαβορί παραμένει σταθερά η Μονακό, παρά το γεγονός ότι την έπιασαν στη βαθμολογία ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακό. Οι Μονεγάσκοι έχουν ένα πληρέστατο ρόστερ, έχουν έναν ψημένο ηγέτη όπως ο Μάικ Τζέιμς και μετά την περσινή… κρυάδα, όπου μετείχαν για πρώτη φορά σε Final Four, φέτος φιλοδοξούν να κάνουν ακόμη ένα βήμα παραπάνω και γιατί όχι να μην φτάσουν μέχρι και τον τελικό.

Την επόμενη αγωνιστική, η Μονακό φιλοξενεί στο Πριγκιπάτο τον Ολυμπιακό σε ένα πολύ γερό κρας τεστ για τους ερυθρόλευκους, που έρχονται από τρεις σερί νίκες στην Ευρώπη με Μακάμπι, Ερυθρό και Ζάλγκιρις. Αν η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα καταφέρει να κερδίσει μέσα στο Γκαστόν Μεντεσέν τότε θα αλλάξουν και οι ισορροπίες στις αποδόσεις κατάκτησης, με τον Ολυμπιακό πιθανότατα να περνάει τρίτο φαβορί.

Αυτή τη στιγμή, οι ερυθρόλευκοι προσφέρονται στο 8,00-9,00, είναι δηλαδή τέταρτο φαβορί, μαζί με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παίζει σε παρόμοιες αποδόσεις. Οι δύο αιώνιοι φαίνεται πως θα παλέψουν φέτος για την είσοδο στην πρώτη εξάδα, προκειμένου να αποφύγουν την ψυχοφθόρο διαδικασία του play-in tournament, ενώ δεν αποκλείεται να διεκδικήσουν ακόμη κι ένα πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα για να έχουν και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ειδικά για τον Παναθηναϊκό, οι επόμενες 14 ημέρες είναι αυτό που λέμε της… αλήθειας. Οι πράσινοι, μετά από ένα εξαιρετικό σερί τεσσάρων νικών με Άλμπα, Ζάλγκιρις, Βίρτους και Βαλένθια, θα αντιμετωπίσουν τώρα διαδοχικά τις Παρτίζαν (εκτός), Έφες (εκτός) και Ρεάλ (εντός).

Σε αυτά τα τρία ματς ο Παναθηναϊκός θα τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι στον πιο υψηλό ανταγωνισμό της διοργάνωσης κι αν καταφέρει να περάσει το… διαγώνισμα με θετικό βαθμό, είναι δεδομένο πως η απόδοσή του για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας θα υποχωρήσει αισθητά.

Παράλληλα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι πάει φουλ για πλεονέκτημα έδρας, προκειμένου το κλαμπ να επιστρέψει σε Final Four μετά από 12 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έρχεται και το δείχνει αυτό με τη φόρμα του. 10 νίκες μετράει στα τελευταία 11 επίσημα ματς και παρότι συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς τους Χουάντσο και Παπαπέτρου, η επίθεσή του έχει αρχίσει να ρολάρει. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το γεγονός ότι σημείωσε κατά μέσο όρο 88 πόντους στα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά του παιχνίδια!

EASY MEDIANETWORK
Close