Μετά τις «φωνές» του Ολυμπιακού: Προσέξτε αυτό στον Ευαγγέλου σήμερα στην Τούμπα

Μετά τις «φωνές» του Ολυμπιακού: Προσέξτε αυτό στον Ευαγγέλου σήμερα στην Τούμπα

Το πρωτάθλημα της Superleague ολοκληρώνεται απόψε και με δεδομένο ότι η ΑΕΚ είναι σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια, τα βλέμματα θα πέσουν κυρίως στην Τούμπα και στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει την τρίτη θέση.

Ο Ολυμπιακός παίζει για δύο αποτελέσματα, ενώ ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μόνο τη νίκη για να βγει τρίτος. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι ο Δικέφαλος του Βορρά, ακόμη και να μην τα καταφέρει απόψε, θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ για να εξασφαλίσει το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Europa League.

Φυσικά, το ιδανικό σενάριο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι να καθαρίσει από τώρα με αυτόν τον στόχο, ούτως ώστε να επικεντρωθεί στη συνέχεια στην κατάκτηση του κυπέλλου χωρίς έξτρα πίεση και άγχος. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ψάχνει απόψε τουλάχιστον την ισοπαλία και ουσιαστικά επιθυμεί η ΑΕΚ να κάνει το νταμπλ, προκειμένου να βγει στο Europa League, το οποίο ασφαλώς αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα συγκριτικά με το Conference League.

Ως γνωστόν, η τελευταία αγωνιστική της σεζόν θα διεξαχθεί με Έλληνες διαιτητές. Στο κρίσιμο παιχνίδι της Τούμπας, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε πρώτο διαιτητή τον Άγγελο Ευαγγέλου και VAR τον Πορτογάλο Αντρέ Ναρκίσο. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία έβγαλε μάλιστα επίσημη ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για τραγωδία και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στα δικαστικά όργανα για όσα έχουν συμβεί φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η απόδοση του Ευαγγέλου απόψε στο κρίσιμο παιχνίδι της Τούμπας, είναι ένα καθοριστικό τεστ για τους Έλληνες διαιτητές και τη συνολικότερη υπόληψη της ελληνικής διαιτησίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί πλήρως από τους παράγοντες των μεγάλων κλαμπ της χώρας.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο διατηρεί την πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία να φέρνει… εισαγώμενους διαιτητές για να διεξάγει τους κορυφαίους αγώνες της Superleague. Είναι προφανές πως αυτή η ανάγκη έχει προκύψει λόγω της καχυποψίας και των προκαταλήψεων που υπάρχουν για τους Έλληνες διαιτητές.

Ο Ευαγγέλου φέτος έχει διευθύνει συνολικά 13 αναμετρήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο κύπελλο, ωστόσο για πρώτη φορά απόψε θα σφυρίξει παιχνίδι του Ολυμπιακού, την τρέχουσα σεζόν. Ο Αθηναίος ρέφερι σε οκτώ ματς για την κανονική διάρκεια της Super League έδειξε μόλις 24 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη. Μόνο σε ένα από αυτά τα ματς αναγκάστηκε να δείξει πάνω από πέντε κάρτες συνολικά.

Επίσης, ήταν φειδωλός στις κάρτες τόσο στα δύο ματς κυπέλλου που σφύριξε, δείχνοντας συνολικά πέντε κάρτες, όσο και στο Βόλος – Αρης για τα πλέι-οφ, όπου έβγαλε την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του δύο φορές.

Το όριο απόψε στην Τούμπα είναι στο 5,5 με το Under να προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ στο 2,20. Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ στο “Καραϊσκάκης” ο Φρανσουά Λετεσιέ είχε δείξει τέσσερις κάρτες.

EASY MEDIANETWORK
Close