Μετά τη βόμβα Πινέδα: Τι απόδοση δίνουν οι στοιχηματικές στην ΑΕΚ για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Μετά τη βόμβα Πινέδα: Τι απόδοση δίνουν οι στοιχηματικές στην ΑΕΚ για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη οικονομική υπέρβαση και ολοκλήρωσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της, αποκτώντας τον Ορμπελίν Πινέδα, από τη Θέλτα.

Ο Μεξικανός άσος, που αναδείχθηκε MVP στο περσινό πρωτάθλημα, όπου η Ένωση θριάμβευσε, αγωνίστηκε τη σεζόν 2022/23 ως δανεικός με τα κιτρινόμαυρα. Ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε διακαώς να κρατήσει τον παίκτη στη Νέα Φιλαδέλφεια και η διοίκηση της ΑΕΚ πραγματοποίησε την επιθυμία του Αργεντινού τεχνικού, καταβάλλοντας 6,5 εκατομμύρια ευρώ στο σύλλογο της Γαλικίας!

Συνέτριψε δηλαδή το προηγούμενο ρεκόρ μεταγραφής, που ήταν του Βασίλη Τσιάρτα, το 2000, από τη Σεβίλλη με 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον, ο Πινέδα ανήκει και με τη βούλα στο δυναμικό της ΑΕΚ και το συνολικό deal αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ (!), δεδομένου ότι ο 27χρονος χαφ υπέγραψε τετρατές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές στο 1,2 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.

Και όλα αυτά, μετά την ανατροπή στην υπόθεση του Νόρντιν Αμραμπατ, ο οποίος ενώ ήταν να αποχωρήσει, τελικά επέλεξε να παραμείνει για ακόμη έναν χρόνο στην Αθήνα για λογαριασμό των νταμπλούχων Ελλάδος.

Εν ολίγοις, η ΑΕΚ κατάφερε σε πρώτη φάση να διατηρήσει αναλοίωτο τον κορμό της, που την οδήγησε πέρυσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και πλέον στρέφεται στην ενίσχυσή της. Πρώτοι στόχοι, ένας εξτρέμ που θα καλύψει το κενό του σοβαρά τραυματία Πάολο Φερνάντες και ένας στόπερ που θα πλαισιώσει την τριάδα Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ είναι μία έτοιμη και στρωμένη ομάδα από πέρυσι, που παρουσίασε ελκυστικό και σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι θα διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις το καλοκαίρι, την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άλλωστε, όλος ο οργανισμός: Τεχνικό επιτελείο, παίκτες, διοίκηση, κόσμος, ονειρεύονται να δουν την Ένωση να παίζει κόντρα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, μέσα στο νέο της στολίδι, την OPAP Arena, η οποία από τον πρώτο κιόλας χρόνο τής έδωσε τρομερή δυναμική.

Η ΑΕΚ ως γνωστόν θα είναι στους “αδύναμους” στον τρίτο προκριματικό γύρο. Τον πρώτο της πιθανό αντίπαλο για φέτος στην Ευρώπη θα τον μάθει στις 24 Ιουλίου. Μεταξύ αυτών είναι πρωταθλήτριες ομάδες όπως η Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), η Κοπεγχάγη (Δανία) και η Γαλατάσαραϊ (Τουρκία). Υπολογίσιμοι ασφαλώς αντίπαλοι, όχι όμως φόβητρα.

Σημειώνεται, ότι η κλήρωση για τα playoffs θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου, πριν δηλαδή διεξαχθούν τα ματς του τρίτου γύρου (8-9 και 15-16 Αυγούστου), επομένως αν οι κιτρινόμαυροι προκριθούν, τότε στα playoffs δεν αποκλείεται να μπουν ως ισχυροί, “τραβώντας” τον συντελεστή του αντιπάλου τους από τον γ’ προκριματικό.

Όπως και να έχει, ο δρόμος της ΑΕΚ δεν είναι απαγορευτικός προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 2018/19. Άλλωστε, μετά το “μπαμ” με τον Πινέδα, ο ενθουσιασμός βρίσκεται στα ύψη και το ενδεχόμενο η Ένωση να προκριθεί στους ομίλους προσφέρεται από το 3.00 μέχρι το 3.50.

EASY MEDIANETWORK
Close