Μετά τα πρώτα φιλικά: Αυτό είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα σύμφωνα με τις στοιχηματικές

Μετά τα πρώτα φιλικά: Αυτό είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα σύμφωνα με τις στοιχηματικές

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους εν όψει της νέας σεζόν έχουν μπει πλέον οι δύο αιώνιοι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Ας μην ξεχνάμε ότι θέλουμε πλέον λιγότερο από δύο εβδομάδες για το πρώτο τζάμπολ της Ευρωλίγκας, ενώ το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο το Σούπερ Καπ στη Ρόδο.

Εν ολίγοις δεν θα αργήσουμε και πολύ να δούμε τα πρώτα αιώνια ντέρμπι φέτος. Η πρώτη μονομαχία αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο στον τελικό του Σούπερ Καπ και καπάκι ακολουθεί το πρώτο ευρωπαϊκό τους συναπάντημα. Η Ευρωλίγκα, θέλοντας να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα σεζόν, όρισε το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στις 6 Οκτωβρίου, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης!

Η αναμονή λοιπόν τελειώνει και οι δύο αιώνιοι είναι υποχρεωμένοι τις επόμενες 10-12 μέρες να φορτσάρουν για να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα της σεζόν. Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν άμεσα στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας, ωστόσο οι πρώτες μεταξύ τους κόντρες θα είναι ένα αρκετά καλό τεστ για να δούμε αν εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός ή τον έχει προσπεράσει πλέον ο Παναθηναϊκός, όπως υποστηρίζουν άλλωστε και οι στοιχηματικές εταιρίες.

Από τα φιλικά των δύο ομάδων δεν έχει προκύψει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στις αποδόσεις. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε, δείχνει με το καλημέρα ότι θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός και διεκδικητικός φέτος. Την Παρασκευή κέρδισε με 80-73 στο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” την Μπάγερν, ενώ είχε προηγηθεί και η φιλική νίκη με 89-77 επί της Μακάμπι.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός έδωσε τα πρώτα κανονικά φιλικά του στο τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης”. Εκεί το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα έκανε δύο νίκες στο τρίποντο κόντρα σε Ζάλγκιρις και Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας ως επιθετικές αιχμές τον Πίτερς και τον Μιλουτίνοβ.

Τη διαφορά πάντως για τον Ολυμπιακό έκανε η άμυνά του, καθώς κράτησε τους Λιθουανούς στους 72 πόντους και τους Ισραηλινούς στο 68. Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι σε αυτά τα δύο ματς δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι ΜακΚίσικ και Φαλ, ούτε φυσικά το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των πρωταθλητών, Ιγκνας Μπραζντέικις.

Ο Ολυμπιακός με τον Λιθουανό γκαρντ/φόργουορντ έκανε το τελευταίο του χτύπημα μεταγραφικά και ουσιαστικά με αυτή την κίνηση ολοκληρώνει το ρόστερ του. Ο Μπραζντέικις είναι ασφαλώς ένας εξαιρετικός παίκτης, που καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα θέλω του Μπαρτζώκα, ωστόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο ηχηρή μεταγραφή όπως αυτές που έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός.

Για αυτό άλλωστε, δεν υπήρξε καμία μεταβολή στις αποδόσεις κατάκτησης του πρωταθλήματος, με το τριφύλλι να είναι φαβορί στο 1,65 και τους ερυθρόλευκους να παραμένουν αουτσάιντερ στο 2,25.

Εκεί που είναι ανάποδα τα πράγματα είναι στο Σούπερ Καπ. Οι μπουκ δίνουν φαβορί τον Ολυμπιακό στο 1,85 για τον πρώτο τίτλο της σεζόν και ελαφρύ αουτσάιντερ τον Παναθηναϊκό στο 2,05.

Ουσιαστικά θεωρούν ότι έχει ένα μικρό προβάδισμα ο Ολυμπιακός λόγω ομοιογένειας σε σύγκριση με τους πράσινους που χτίζουν φέτος από την αρχή την ομάδα τους. Δεν αποκλείεται πάντως να αλλάξει κι αυτό, αν το σύνολο του Αταμάν πραγματοποιήσει ακόμη μία πειστική εμφάνιση απόψε στο δυνατό φιλικό με την πρώην ομάδα του Τούρκου τεχνικού, Εφές Αναντολού.

EASY MEDIANETWORK
Close