Με Αταμάν και αστέρια: Τι απόδοση δίνουν οι στοιχηματικές στην κατάκτηση της Basket League από τον ΠΑΟ

Με Αταμάν και αστέρια: Τι απόδοση δίνουν οι στοιχηματικές στην κατάκτηση της Basket League από τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός είναι αδιαμφισβήτητα κυρίαρχος στον ελλαδικό χώρο στο μπάσκετ την τελευταία διετία, κάνοντας back to back το νταμπλ, ωστόσο τα δεδομένα αναμένονται πολύ διαφορετικά την ερχόμενη σεζόν, καθώς στον Παναθηναϊκό είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν εντελώς τους συσχετισμούς.

Οι πράσινοι και φέτος έκαναν σημαντικές επενδύσεις, ωστόσο η ομάδα χτίστηκε σε λάθος βάσεις με συνέπεια να μην καταφέρει να φανεί ανταγωνιστική στη Euroleague και τελικά να μείνει για δεύτερη διαδοχική σεζόν χωρίς τίτλο στην Ελλάδα.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να φέρει στην Αθήνα έναν τεχνικό όπως ο Εργκίν Αταμάν, που έχει καταθέσει τα διαπιστεύτηρια του στο πιο υψηλό επίπεδο της Ευρώπης.

Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφές και πρόσφατα ξανά πρωταθλητής Τουρκίας είναι ένας κόουτς που έχει όλο το πακέτο. Κατ’ αρχάς είναι μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες που κυκλοφορούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ξέρει να διαχειρίζεται άριστα παίκτες με μεγάλα “εγώ”.

Επίσης, είναι ένας προπονητής ο οποίος μπορεί να προσελκύσει τοπ ονόματα στην ευρωπαϊκή αγορά και κυρίως είναι μία ηγετική φυσιογνωμία που δεν πρόκειται ποτέ να νιώσει “κόμπλεξ” απέναντι στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι τον νίκησε πέρυσι στον ημιτελικό του Final Four με το dagger του Μίτσιτς.

Στις πρώτες του δηλώσεις σήκωσε αμέσως το γάντι στον Ολυμπιακό, λέγοντας ότι τόσο οι οπαδοί του, όσο και ο κόουτς Μπαρτζώκας θα πρέπει να αισθάνονται ανησυχία εν όψει της ερχόμενης σεζόν, διότι στόχος των πράσινων είναι να χτιστεί μία νέα ομάδα που θα ανατρέψει την ερυθρόλευκη πρωτοκαθεδρία.

Άλλωστε, από τον Παναθηναϊκό έχει καταστεί σαφές ότι η διοίκηση είναι πανέτοιμη να πληρώσει ακόμη και υπεραξίες προκειμένου να ικανοποιήσει τα “θέλω” του κόουτς Αταμάν. “Θα πυροδοτήσουμε μεταγραφικές βόμβες. Η ομάδα σχεδιάζει να υπογράψει 3-4 πολύ καλά ονόματα από τη Euroleague. Οικονομικά έχουμε το μπάτζετ για να ονειρευόμαστε το πρωτάθλημα», είπε ο φιλόδοξος Τούρκος τεχνικός.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ήδη ανακοινώσει την απόκτηση του Κώστα Αντετοκούνμπο. Σειρά θα πάρει ο Δημήτρης Μωραΐτης, ενώ κλεισμένος θεωρείται και ο Λούκα Βιλντόσα. Συν τοις άλλοις ο Παναθηναϊκός κινείται μεθοδικά για την απόκτηση και του Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε φέτος σούπερ σεζόν στη Euroleague και στον τελευταίο τελικό της ABA League ήταν συγκλονιστικός, οδηγώντας στον τίτλο την Παρτίζαν επί του Ερυθρού Αστέρα, σημειώνοντας 32 πόντους!

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2023/24 θα είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα και όπως είπε και ο Αταμάν δεν έχει καμία σημασία ότι τερμάτισε 17ος στη Euroleague φέτος. Επίσης, ας μη λησμονούμε ότι ο Αταμάν έχει κατακτήσει στην καριέρα του έξι φορές το πρωτάθλημα Τουρκίας. Μάλιστα το 2009 το έκανε στην πρώτη του σεζόν στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Εφές, το 2013 το έπραξε στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της Γαλατασαράι και το 2018 το έκανε στην πρώτη του σεζόν στην τρίτη του θητεία στην Αναντολού.

Εν ολίγοις έχει κερδίσει το πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά σε μία ομάδα τρεις φορές και φυσικά το ίδιο θα επιχειρήσει να κάνει και με τον Παναθηναϊκό. Το ενδεχόμενο οι πράσινοι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ελλάδας μετά από μία διετία, προσφέρεται αυτή τη στιγμή στο 2.85

EASY MEDIANETWORK
Close