Λιούμπισιτς: Το βασικό χαρακτηριστικό του παικταρά που ανεβάζει επίπεδο την ΑΕΚ

Λιούμπισιτς: Το βασικό χαρακτηριστικό του παικταρά που ανεβάζει επίπεδο την ΑΕΚ

Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ ξεχειλίζει από… ποιότητα

Παρέλαβε την μπάλα σε θέση μέσα δεξιά και παίζοντας το ένα – δύο ανέβασε τον δεξιό του μπακ ως την περιοχή της ΑΕΚ. Μετάνιωσε όμως και σκέφτηκε να αλλάξει παιχνίδι. Με μία παράλληλη μπαλιά 20 μέτρων έπαιξε με τον αριστερό χαφ και άρχισε ένα ξαφνικό διαγώνιο τρέξιμο στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ.

Η άμυνα τα έχασε, η κίνηση του ήταν εξαιρετικά απρόβλεπτη. Το τρίγωνο ολοκληρώθηκε με μία τέλεια πάσα κι εκείνος με το δεξί, το κακό του πόδι, κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ήταν το 0-2 για την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στο 64ο λεπτό του επαναληπτικού με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο και δεν εστιάζουν στο αποτέλεσμα της ομάδας τους, αυτή ήταν μία ενέργεια παγκόσμιας κλάσης.

Ο τύπος με το μαλλί… αφάνα και την μπλε φανέλα με το 14 στην πλάτη είχε βάλει ένα γκολ απαράμιλλης ομορφιάς. Το γήπεδο είχε σιγήσει, όχι μόνο εξαιτίας της άσχημης τροπής για την ΑΕΚ, αλλά και γιατί είχε μείνει άφωνο από την ομορφιά ενός τέτοιου γκολ.

Πολυεργαλείο

Πιθανώς και να ήταν η ενέργεια που γέννησε έναν μεγάλο έρωτα ανάμεσα στον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς και την ΑΕΚ. Διότι σε αυτά τα δύο καλοκαιρινά ραντεβού για τα προκριματικά του Champions League, η Ένωση κύκλωσε το όνομα του και λίγους μήνες μετά τον έντυσε στα κιτρινόμαυρα.

Το φινάλε των χειμερινών μεταγραφών έκρυβε ένα μεγάλο δώρο προς τον Ματίας Αλμέιδα, αλλά και προς τον κόσμο των κιτρινόμαυρων. Ένα δώρο μεγάλης αξίας, που ο κόσμος της ΑΕΚ ενδεχομένως να το χαίρεται μέχρι το καλοκαίρι του 2029, όταν και λήγει το συμβόλαιο του Αυστριακό-Κροάτη μέσου.

Ο Αργεντινός τεχνικός θα έχει στα χέρια του έναν ακόμα παίκτη από εκείνους που του αρέσουν. Ένα παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και να υπηρετήσει πολλούς τακτικούς σχηματισμούς.

Διότι ο Λιούμπισιτς δεν είναι απλώς ένας… μέσος. Είναι ένας τεχνίτης αριστεροπόδαρος μέσος, ο οποίος όμως έχει πνευμόνια, έχει σπιρτάδα και μπορεί να πατάει σε κάθε σημείο του γηπέδου.

«Βλέπει» γήπεδο, έχει εξαιρετικά χτυπήματα και με την απλότητα που παίζει μπορεί να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Ένας μέσος που μπορεί να ανταποκριθεί και στο «έξι», αλλά και στο «οκτώ» και να βοηθήσει τόσο στο 4-3-3, όσο και στο 4-2-3-1, ακόμα και στο 4-1-3-2 που παίζει πολύ ο pelado στην Ένωση.

Την ανεβάζει επίπεδο

Το εντυπωσιακό με τον Λιούμπισιτς είναι πως μπορεί να σταθεί και ως αριστερός μπακ, μία θέση στην οποία η ΑΕΚ έχει φέτος και αριθμητικό πρόβλημα.

Δεν του αρέσει, άλλωστε ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους έφυγε από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις αν παραστεί ανάγκη σε κάποιο παιχνίδι.

Πως έπαιξε ας πούμε ο Πινέδα δεξιός μπακ σε κάποια παιχνίδια, όταν προέκυψε έκτακτη ανάγκη; Κάπως έτσι…

Ο Ζόραν Σλίσκοβιτς τον παρομοίασε με τον Τόνι Σαβέφσκι, ωστόσο καλύτερα να κρατάμε λίγο πιο μικρό καλάθι, ο Σαβέφσκι ήταν ένας και μοναδικός.

Ο Λιούμπισιτς είναι ένα πολύ ποιοτικό εργαλείο, στην πιο γόνιμη ποδοσφαιρική του ηλικία, ένας σύγχρονος και μοντέρνος χαφ ευρωπαϊκού επιπέδου, που ανεβάζει επίπεδο την Ένωση.

Μία κίνηση, που δικαίως, έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στους φίλους της, αφού ο 25χρονος χαφ μπορεί να αποτελέσει δομικό κομμάτι του ρόστερ για πολλά χρόνια…

EASY MEDIANETWORK
Close