Και ποιος είπε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει σοβαρές ελπίδες με την Μαρσέιγ;

Λίγες ώρες πριν την σέντρα: Γιατί «απογειώθηκε» το ποσοστό του Παναθηναϊκού;

Μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ, στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως δήλωσε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τους Μασσαλούς, κανονικά η Αθήνα θα έπρεπε να βίωνε δύο μέρες ποδοσφαιρικής γιορτής με τα παιχνίδια της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αντ’ αυτού υπάρχει παντού παγωμάρα, θυμός κι ένας βουβός πόνος για τη δολοφονία ενός 29χρονου φιλάθλου.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του καλούνται να κάνουν το καθήκον τους και να διεκδικήσουν την υπέρβαση απέναντι σε μία ομάδα με πολύ πιο ακριβό ρόστερ, η οποία προέρχεται από ένα σαφώς πιο προηγμένο πρωτάθλημα από το ελληνικό.

Είναι αλήθεια, πως με βάση την κίνηση των αποδόσεων, έχει διαμορφωθεί η αίσθηση τις τελευταίες ώρες ότι η Μαρσέιγ θα “περάσει” από τη Λεωφόρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το διπλό των Γάλλων είχε ανοίξει σε τιμές στο 2,20-2,25 και πλέον παίζει σε όλες τις εταιρίες κάτω από το 2,00. Στο 1,95 κατά μέσο όρο όρο, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες που το προσφέρουν στο 1,90.

Αντίθετα, ο άσος στο άνοιγμα του σετ δεν ξεπερνούσε το 3,50 και πλέον βρίσκεται σε τιμές ακόμη και πάνω από το 4,30 σε ορισμένους μπουκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ενδεχόμενο πρόκρισης του Παναθηναϊκού έχει πιάσει πλέον το 5,00, στη στιγμή που η Μαρσέιγ είναι κάτω από το 1,20.

Εν ολίγοις, οι στοιχηματικές εταιρίες θεωρούν γκράντε φαβορί τους Φωκαείς, δίνοντας λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης στο “τριφύλλι”. Με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια πάντως κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται.

Ναι μεν η Μαρσέιγ είναι ένα κλαμπ με συνολικό market value πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απόψε θα δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι και εκ των πραγμάτων δεν είναι ακόμη 100% έτοιμη.

Αλλωστε, μιλάμε για μία ομάδα που άλλαξε προπονητή το καλοκαίρι και θα παραταχθεί απόψε στη Λεωφόρο με πέντε νέα αποκτήματα στην ενδεκάδα της. Τον Ομπαμεγιάνγκ (Τσέλσι), τον Εντιαγέ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), τον Σαρ (Γουότφορντ), τον Κοντογκμπιά (Ατλέτικο) και τον Λόντι, που πέρυσι έπαιξε δανεικός στη Νότιγχαμ.

Ειδικά, ο αριστερός μπακ Λόντι έχει με τη Μαρσέιγ μόνο κάποια λεπτά ως αλλαγή στο τελευταίο φιλικό με τη Λεβερκούζεν. Επίσης, η επιθετική τριάδα είναι εντελώς αλλαγμένη και ακόμη δεν υπάρχει η απαιτούμενη χημεία.

Ανοιχτά ζητήματα ωστόσο υπάρχουν και στην άμυνα, αφού ο Μαρθελίνο για κάποιον περίεργο λόγο φαίνεται πως προτιμάει το δίδυμο Ζιγκό-Μπαλέρδι για τους στόπερ, ενώ ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός της Μαρσέιγ είναι ξεκάθαρα ο Μπεμπά.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και δίλημμα στους χαφ μεταξύ των δύο Μαροκινών, Ουνάχι και Αρίτ. Εδώ προβάδισμα φαίνεται πως έχει ο πρώτος, που έκανε και σούπερ Μουντιάλ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συμπερασματικά, η Μαρσέιγ απέχει αρκετά αυτή τη στιγμή από το να χαρακτηριστεί μία καλοκουρδισμένη ομάδα. Σίγουρα διαθέτει πλέον έναν εξαιρετικό προπονητή, πολύ ανώτερο από τον Ιγκόρ Τούντορ κι ένα λαμπερό ρόστερ, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνο και παιχνίδια για να αρχίσει να παίζει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει ήδη την πρώτη… κρυάδα στα ματς με την Ντνίπρο και απόψε θα αγωνιστεί χωρίς το παραμικρό άγχος, δεδομένου ότι έχει εξασφαλίσει την παρουσία του σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά από επτά χρόνια.

Προκαλεί λοιπόν, αν μη τι άλλο, ερωτηματικά και έκπληξη η… απογείωση στις τιμές του άσου, δεδομένου ότι με βάση τα αγωνιστικά δεδομένα η ψαλίδα στο σετ δεν θα έπρεπε να ήταν τόσο μεγάλη, ειδικά μέσα στη Λεωφόρο.

EASY MEDIANETWORK
Close