Ο Πάντερ υπογράφει (2,88) στην τελευταία του (;) παράσταση στο Βελιγράδι τον τίτλο της Παρτίζαν

Ξεκάθαρες οι στοιχηματικές: Αυτή η ομάδα είναι φαβορί για να κάνει δικό της τον Πάντερ

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ξεκινήσει την ανοικοδόμηση του ρόστερ του εν όψει της ερχόμενης σεζόν, όπου στόχος είναι να επιστρέψει ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρωλίγκα και φυσικά να ανατρέψει τα πρωτεία του Ολυμπιακού εντός συνόρων.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει δηλώσει πως το μπάτζετ των πράσινων είναι ικανό ώστε να χτιστεί μία ομάδα που όχι απλά θα επανέλθει στα playoffs της Ευρωλίγκας, αλλά θα είναι σε θέση να επιστρέψει ακόμη και στο Final Four, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια!

Μετά το… ορεκτικό με τις ανακοινώσεις των μεταγραφών του Κώστα Αντετοκούνμπο και Δημήτρη Μωραΐτη το «τριφύλλι» αναμένεται να πυροδοτήσεις απανωτές «βόμβες». Πρώτη θα είναι αυτή του Λούκα Βιλντόσα, ο οποίος είναι κλεισμένος και απλά απομένουν τα τυπικά για την επισημοποίηση της μετακίνησής του από το Βελιγράδι στην Αθήνα.

Η συνέχεια ωστόσο αναμένεται ακόμη πιο δυναμική για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ρίξει τα δίχτυα του στην αγορά της Σερβίας και «γλυκοκοιτάζει» όχι έναν, αλλά τέσσερις παίκτες της Παρτίζαν.

Βέβαια, πρωταρχικός στόχος των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης είναι ο Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός «μπόμπερ» ήταν φέτος ο κορυφαίος γκαρντ της Ευρωλίγκας με 16,1 πόντους κατά μέσο όρο και τρομερά ποσοστά ευστοχίας (44,3% από το τρίποντο, 49,1% από το δίποντο, 91,7% από τις βολές). Επίσης, ήταν καθοριστικούς στην ανάδειξη της Παρτίζαν σε πρωταθλήτρια της Αδριατικής Λίγκας, σημειώνοντας 32 πόντους στον πέμπτο τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Πάντερ είχε ανακαλύψει ο κόουτς Σερέλης, όταν ήταν στο Λαύριο και φυσικά ο 30χρονος άσος τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση και μεγάλο σεβασμό για τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στο τεχνικό επιτελείο του Εργκίν Αταμάν. Από εκεί και πέρα, ο Πάντερ έχει παίξει επίσης στο παρελθόν σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, επομένως γνωρίζει πολύ καλά τη ζωή στην Αθήνα.

Βέβαια, το βασικό πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες που ενδιαφέρονται να εντάξουν τον Πάντερ στο δυναμικό τους, είναι η οικονομική πρόταση που έχει καταβάλει. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Ρεάλ θα ήθελαν να αποσπάσουν το «ναι» του Αμερικανού σκόρερ, ωστόσο καμία από τις δύο δεν μπορεί να πλησιάσει το συμβόλαιο που προτείνει ο Παναθηναϊκός.

Επίσης, είναι δεδομένο πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει να διατηρήσει τον Πάντερ στο ρόστερ της Παρτίζαν, όμως και για τον σερβικό σύλλογο μοιάζει πολύ δύσκολο να ματσάρει την πρόταση των πράσινων. Σε κάθε περίπτωση, ο Πάντερ ξεκαθάρισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβει την τελική του απόφαση και θα ανακοινώσει σε ποιον σύλλογο θα συνεχίσει.

Στην παρούσα φάση πάντως καθαρό φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Επιβεβαιώνεται αυτό και στις αποδόσεις της Novibet που προσφέρει μόλις στο 1.40 το ενδεχόμενο ο Πάντερ να αγωνίζεται με τα πράσινα την 1η Οκτωβρίου. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Παρτίζαν στο 3.00, στην τρίτη η Μπαρτσελόνα σε απόδοση 3.50 και στην τέταρτη η Φενέρμπαχτσε στο 4.00.

EASY MEDIANETWORK
Close