Κάνει το προφανές ο Μάντζιος…

Κάνει το προφανές ο Μάντζιος…

Ο Άρης θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου…

Είναι το ματς της χρονιάς για τον Άρη. Για την ακρίβεια είναι το ματς της δεκαετίας… και βάλε, ίσως μέχρι το επόμενο, για να δανειστούμε την θρυλική ρήση του Νίκου Γκάλη στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Οι κιτρινόμαυροι επιδιώκουν να επιστρέψουν σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 2010 και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υπερασπιστούν το 1-0, σκορ με το οποίο επικράτησαν του Παναιιτωλικού στον πρώτο ημιτελικό στο Αγρίνιο.

Σημειολογικά και στην τελευταία φορά που ο Άρης προκρίθηκε σε τελικό κυπέλλου, είχε αποκλείσει και πάλι μία επαρχιακή ομάδα στον ημιτελικό. Τότε, ήταν η Καβάλα (3-1, 1-1), τώρα ο αντίπαλος είναι και πάλι μία ομάδα που δεν έχει φτάσει κι αυτή ποτέ στην ιστορία της σε έναν τελικό.

Κόσμος και παράδοση

Το «Κλεάνθης Βικελίδης» εννοείται πως θα είναι κατάμεστο και θα κοχλάζει. Ο κόσμος των κιτρινόμαυρων περιμένει πως και πως την συγκεκριμένη αναμέτρηση, που θα κρίνει και τις ευρωπαϊκές ελπίδες της ομάδας.

Διότι, ο μοναδικός τρόπος για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, μοιάζει αδύνατον για την ομάδα του Άκη Μάντζιου να τερματίσει τουλάχιστον στην τρίτη θέση και να βγει Ευρώπη, σε περίπτωση που χάσει το κύπελλο.

Εκτός από το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού και το γεμάτο γήπεδο, ο Άρης έχει ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα του. Την παράδοση. Στις τρεις φετινές αναμετρήσεις απέναντι στον Παναιτωλικό, οι Θεσσαλονικείς μετρούν ισάριθμες νίκες (4-0, 3-0, 1-0), δίχως μάλιστα να έχουν δεχθεί γκολ.

Ο ρόλος της πίεσης

Ωστόσο, για να «τελειώσει» την δουλειά, ο Άρης πρέπει να παίξει και μπάλα, να αποδείξει στο γήπεδο ότι αξίζει ένα εισιτήριο για τον τελικό, παίζοντας απέναντι σε μία ομάδα που πάει στο Χαριλάου, χωρίς πίεση και  δίχως τίποτα να χάσει.

Η πραγματική πίεση για την ομάδα του Αγρινίου είναι τα πλέι-άουτ και η σκληρή μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία, ο επαναληπτικός ημιτελικός κυπέλλου είναι ένα παιχνίδια που οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη θα πάνε να το διασκεδάζουν κι ότι βγει.

Το καλό για τους γηπεδούχους είναι ότι είναι πάνοπλοι, δεν έχουν το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα, κάτι που επιτρέπει στον Μάντζιο να αφήσει εκτός της αποστολής των 22 παικτών πρόσωπα όπως ο Τζούρασεκ, ο Ρουπ, ο Ντουκουρέ, ο Πάρντο, ο Μπένετ και ο Χριστοδουλόπουλος!

Λελογισμένο ρίσκο

Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να κάνει το… λογικό. Στόχος του είναι η πρόκριση και δεν έχει νόημα ούτε να παίξει φουλ επιθετικά, αλλά ούτε και να μείνει πίσω ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο ρολόι

Το τακτικό πλάνο λέει ότι θα πάει με ελεγχόμενο ρίσκο, σε μία προσπάθεια να ελέγξει το ματς, να πάρει προβάδισμα και να διαχειριστεί με άνεση και χωρίς άγχος τον επαναληπτικό.

Ο Άρης ξεκούρασε πολλούς βασικούς στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ (Οντουμπάτζο, Βέλεθ, Νταρίντα, Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν), έχει κάποια διλήμματα σε ορισμένες θέσεις (Φαμπιάνο ή Ρόουζ, Μοντόγια ή Φεράρι, Σαβέριο ή Σαμόρα) και όλα δείχνει ότι θα μπει στο γήπεδο με ψυχολογία να «τελειώσει» την δουλειά από νωρίς και να μετατρέψει τον επαναληπτικό, σε… πάρτι.

EASY MEDIANETWORK
Close