Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον παικταρά τρέλανε τους μπουκ!

Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον παικταρά τρέλανε τους μπουκ!

Που μπορεί να οδηγήσει τον Δικέφαλο του Βορρά ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ;

Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ήταν τόσο περίεργη και αλλόκοτη η είδηση που πολλοί πίστεψαν ότι ήταν παρατραβηγμένο ακόμα και για πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Δεν ήταν όμως.

Ο ΠΑΟΚ όντως έφτασε σε συμφωνία με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έναν παίκτη που αν δεν είχε πειθαρχικά παραπτώματα και παραβατική συμπεριφορά, θα ήταν σίγουρα ανάμεσα στους 50 καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή!

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις έναν παίκτη που στην τελευταία του σεζόν είχε 19,5 πόντους μέσο όρο στον μαγικό κόσμο και είχε στα χέρια του ένα τετραετές συμβόλαιο 82 εκατομμυρίων δολαρίων από τους Χιούστον Ρόκετς που ακυρώθηκε μετά τα προβλήματα που είχε με τον νόμο;

Restart

Με έναν τέτοιο παίκτη συμφώνησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μόλις με 10.000 δολάρια έκλεισε για έναν μήνα, έναν παίκτη που στα 24 του χρόνια θέλει να κάνει restart στην καριέρα του και να αφήσει το προβληματικό του παρελθόν πίσω.

Το ερώτημα είναι: τι προλαβαίνει να κάνει στον Δικέφαλο του Βορρά; Ο Αμερικανός γκαρντ θα παίξει τουλάχιστον σε τέσσερα παιχνίδια με τα ασπρόμαυρα και… βλέπουμε.

Αν ο ΠΑΟΚ, που έχει ρεκόρ 9-14 φέτος, κατακτήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις σε αυτά τα πλέι-άουτ (κάτι αρκετά πιθανό) στα οποία συμμετέχουν ακόμα ΑΕΚ, Λαύριο, Καρδίτσα, Μαρούσι και Απόλλων Πάτρας, τότε θα προκριθεί στα πλέι-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Ατραξιόν

Αλήθεια τι impact μπορεί να έχει ένας τέτοιος… παιχταράς σε μία ομάδα με πάρα πολλά δομικά και ποιοτικά προβλήματα; Πόσο καλύτερη μπορεί να την κάνει;

Αυτό είναι ακόμα άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία τόσο μεγάλη ατραξιόν, που μπορεί να εξασφαλίσει δύο sold-out στο Παλατάκι, σε μία σεζόν που κυλούσε αδιάφορα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, μιλάμε για έναν σούπερ σκόρερ που μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με χίλιους και έναν τρόπους. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να μεταφραστεί αυτό στην Ευρώπη, με μηδενικά περιθώρια προσαρμογής.

Γκρεμίστηκαν οι αποδόσεις

Ωστόσο, η συμφωνία του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ προκάλεσε έναν μικρό χαμό στις στοιχηματικές εταιρίες. Από εκεί που ο ΠΑΟΚ δινόταν 9ο και 10ο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου της Basket League με αποδόσεις που άγγιζαν το 1000 (!), μέσα σε μερικές ώρες είχαμε την απόλυτη ανατροπή.

Ο Δικέφαλος δίνεται πια 4ο ή 5ο φαβορί με αποδόσεις που κυμαίνονται από το 100 έως το 200.

Σίγουρα το ενδεχόμενο αυτό παραμένει στο όριο του θαύματος, ωστόσο αρκετός κόσμος έσπευσε να ποντάρει σε αυτό, πιστεύοντας ότι η έλευση ενός τέτοιου παίκτη μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά τις ισορροπίες στο ελληνικό μπάσκετ.

Το hype που έχει προκαλέσει ο 24χρονος γκαρντ, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την έλευση του Κέντρικ Ναν στον Παναθηναϊκό, άλλωστε μιλάμε για δύο παίκτες από το ίδιο υψηλό ράφι, πολύ μεγάλης κλάσης.

Μετά, από πολλά χρόνια, πάντως, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος γίνεται το κλειστό της Πυλαίας για μπασκετικό θέμα που αφορά το παρόν και όχι το ένδοξο παρελθόν.

EASY MEDIANETWORK
Close