Η μητέρα των μαχών: Πόσο δίνει το διπλό του ΠΑΟ στο ΣΕΦ, στο ντέρμπι που περιμένουν όλοι στην Ευρωλίγκα

Η μητέρα των μαχών: Πόσο δίνει το διπλό του ΠΑΟ στο ΣΕΦ, στο ντέρμπι που περιμένουν όλοι στην Ευρωλίγκα

Αυτά βλέπουν οι μπουκ για το μεγάλο ντέρμπι του ΣΕΦ...

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ένα ντέρμπι αιωνίων στην κανονική διάρκεια δεν έκρινε τόσα πολλά.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι ένα παιχνίδι δίχως αύριο, αλλά στην πορεία της διοργάνωση μπορεί να αποδειχθεί ένα τέτοιο.

Διότι, ο νικητής θα αποκτήσει ένα μεγάλο αβαντάζ για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ, ενώ ο χαμένος εκτός από την δεδομένη εσωστρέφεια, θα βρεθεί και με την πλάτη στον τοίχο, σε ότι αφορά μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Κι όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό παίζει η έδρα, στις αναμετρήσεις ένα βήμα πριν από τα πλέι-οφ.

Κόκκινοι όλοι οι φετινοί τελικοί

Όπου κρίθηκε φέτος κάποιος τίτλος, αυτός κατέληξε σε ερυθρόλευκα χέρια. Στους δύο φετινούς τελικούς, ο Ολυμπιακός επικράτησε σχετικά εύκολα, τόσο σε αυτόν του Σούπερ Καπ, όσο και σε αυτόν του Κυπέλλου.

Ωστόσο, την μία και μοναδική φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο ΣΕΦ, οι πράσινοι δραπέτευσαν με το διπλό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι ότι ο νικητής εκτός από τους δύο βαθμούς, θα πάρει και το πλεονέκτημα μιας ενδεχόμενης ισοβαθμίας, αφού το παιχνίδι του ΟΑΚΑ που κρίθηκε στην παράταση υπέρ των Πειραιωτών, λογίζεται ως ισοπαλία στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας των αιωνίων.

Κι αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην αναμέτρηση του ΣΕΦ, αφού οι ομάδες απέχουν μεταξύ τους μια νίκη και αν κοιτάξει κανείς πολύ προσεκτικά το πρόγραμμα, θα διαπιστώσει ότι το ενδεχόμενο ισοβαθμίας στο τέλος της κανονικής διάρκειας, μόνο μικρό δεν είναι.

Πυρετώδεις ετοιμασίες

Οι προετοιμασίες για το μεγάλο ντέρμπι είναι πυρετώδεις στα δύο στρατόπεδα. Οι εντατικές θεραπείες του Τόμας Γουόκαπ φαίνεται ότι θα τον βοηθήσουν να είναι έτοιμος το βράδυ της Πέμπτης, αγώνα δρόμου για να προλάβουν δίνουν ο Γουίλιαμ-Γκος και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ μακρόχρονα εκτός παραμένει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Από την άλλη, εξαιρετικά αμφίβολοι για το τριφύλλι παραμένουν τόσο ο Λούκας Βιλντόσα, όσο και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Οι αποδόσεις αλλάζουν…

Αυτό που παρατηρεί κανείς με το πέρασμα των ημερών είναι μία σύγκλιση των αποδόσεων στις στοιχηματικές εταιρίες.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει ως πολύ δυνατό φαβορί, όμως όσο περνάνε οι μέρες, η απόδοση του Παναθηναϊκού πέφτει, αν και οι πράσινοι παραμένουν το αουτσάιντερ, αφού ο παράγοντας έδρας σε τέτοιου είδους ντέρμπι παίζει πάντα μεγάλο ρόλο.

Το διπλό της ομάδας του Εργκίν Αταμάν δίνεται σε αποδόσεις που κυμαίνονται από 2,40 έως 2,50, ενώ για όσους αρέσκονται στην αγορά των χάντικαπ, ο Παναθηναϊκός δίνεται στις περισσότερες εταιρίες με «αβάντζο» 3,5 πόντων.

Ένα ντέρμπι που όλη η Ευρώπη περιμένει με κομμένη την ανάσα, αφού μετά από ένα μικρό διάλειμμα κάποιων ετών, τα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός γίνονται και πάλι το επίκεντρο όλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ…

EASY MEDIANETWORK
Close