Μετά τις εμφανίσεις με Ρεάλ και ΠΑΟΚ: Συνεχίζουν να «υποτιμούν» τον Ναν…

Έπεσε κι άλλο: Πόσο δίνουν οι μπουκ την πρόκριση του ΠΑΟ στο Final 4, μετά τη νίκη επί της Μπάρτσα

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι πια φαβορί για πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου.

Τώρα πια ξέρει ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Ούτε από αποτελέσματα άλλων ομάδων, ούτε από ισοβαθμίες, ούτε από μαγειρέματα.

Μετά την νίκη του επί της Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της Euroleague και ξέρει ότι όλα πια είναι στα χέρια του.

Αν κάνει τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια σε Μπολόνια (επί της Βίρτους), Μόναχο (επί της Μπάγερν) και ΟΑΚΑ επί της Άλμπα, θα πάρει την δεύτερη θέση ό,τι κι αν γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Το πλεονέκτημα της 2ης θέσης

Γιατί αυτή η δεύτερη θέση έχει τόσο μεγάλη σημασία; Διότι πολύ απλά θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ και έναν πιο βατό αντίπαλο, ένα βήμα πριν τα πλέι-οφ.

Για να το κάνουμε πιο λιανά, αν η κανονική διάρκεια έληγε σήμερα, τότε το τριφύλλι θα έπαιζε με πλεονέκτημα έδρας, σε σειρά στις τρεις νίκες, απέναντι στον νικητή των play-in για τις θέσεις 7-8, δηλαδή τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ-Αβίβ – Βίρτους Μπολόνια.

Αν του το έδιναν αυτό του Εργκίν Αταμάν πριν από μερικούς μήνες είναι δεδομένο ότι θα το υπέγραφε και με τα δύο χέρια.

Το Final-4 περνάει από την… Μπολόνια

Μπορεί στην θεωρία, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης να είναι απλή, αλλά στην πράξη είναι ένα μικρό βουνό, το οποίο πρέπει να σκαρφαλώσουν οι πράσινοι.

Διότι, το να κερδίσει κάποιος μέσα στην Segafredo Arena δεν είναι απλή υπόθεση. Οι Ιταλοί είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Euroleague στα παιχνίδια στην έδρα τους, μετρούν φέτος 12-3 στο… κάστρο τους και έχουν τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο, αφού παίζουν για να πάρουν κι αυτοί το πλεονέκτημα έδρας.

Στην πραγματικότητα, ο δρόμος του Παναθηναϊκού προς το Final-4 του Βερολίνου περνάει από την Μπολόνια. Αν οι πράσινοι κάνουν το διπλό μέσα στην Ιταλία, τότε το μονοπάτι γίνεται λιγότερο δύσβατο, αφού ο αντίπαλος στα πλέι-οφ, θα είναι πιο βατός σε σχέση με κάποιον από την πρώτη εξάδα.

Φαβορί

Οι μπουκ δείχνουν να έχουν πειστεί από την φόρμα και την ποιότητα του τριφυλλιού, που με ρεκόρ 10-4 είναι η κορυφαία ομάδα της Euroleague στον δεύτερο γύρο, όπου έχουν ανεβάσει στροφές.

Τον δίνουν φαβορί για τον αγώνα του Βερολίνου με αποδόσεις από 1,60 έως 1,65 και πιστοποιούν όσα λέγαμε πιο πάνω και με τις αποδόσεις που του δίνουν για να πάει στο Final-4, που αυτή την στιγμή είναι επίσης σε αποδόσεις από 1,65 έως 1,70.

Με άλλα λόγια, μετά την Ρεάλ Μαδρίτης, τον δίνουν δεύτερο φαβορί για να πάει στο Βερολίνο, μαζί με την Μονακό. Κι αυτό λέει πάρα πολλά…

EASY MEDIANETWORK
Close