Και ποιος είπε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει σοβαρές ελπίδες με την Μαρσέιγ;

Από χρυσάφι: Πόσο δίνουν οι στοιχηματικές το εκτός έδρας γκολ του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα

Ο Παναθηναϊκός μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Μαρσέιγ έχει μπροστά του ένα ακόμη εμπόδιο για να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. Αυτό είναι η πορτογαλική Μπράγκα.

Πρόκειται για μία ομάδα σαφώς πιο δεμένη και στρωμένη συγκριτικά με τη Μαρσέιγ, ωστόσο δεν έχει σε καμία περίπτωση τη βαριά φανέλα των Μασσαλών, ούτε τόσο ακριβό ρόστερ όπως η Ολιμπίκ.

Η αλήθεια είναι πως το σύνολο του Αρτούρ Ζόρζε προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν, καθώς πέρυσι τερμάτισε τρίτη με 78 βαθμούς, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τη Σπόρτινγκ Λισοαβόνας. Σε 34 αγωνιστικές γνώρισε μόλις έξι ήττες και έκανε 25 νίκες, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (75 γκολ), πίσω μόνο από την πρωταθλήτρια Μπενφίκα.

Η Μπράγκα, σε αντίθεση με τη Μαρσέιγ που ήταν… φαρμάκι σε καταστάσεις μετάβασης, είναι μία ομάδα που της αρέσει περισσότερο να έχει την κατοχή και να παίζει συνδυαστικό και όχι άμεσο ποδόσφαιρο. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο αρχηγός και διεθνής με την εθνική Πορτογαλίας, μεσοεπιθετικός Ρικάρντο Ορτα, ο δυναμικός αμυντικός χαφ Αλ-Μουσράτι και φυσικά ο διεθνής με την U21 της εθνικής Ισπανίας φορ, Αμπέλ Ρουίθ.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους πολύπειρους Πίζι (άλλοτε Μπενφίκα) και Φόντε (Λιλ, Σαουθάμπτον, Κρίσταλ Πάλας), αλλά και δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, τον Ρόνι Λόπες και τον Μπρούμα, ο οποίος πέρυσι έπαιξε με τη μορφή δανεισμού και φέτος η Μπράγκα έδωσε 6,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Φενέρμπαχτσε. Δυνατή αγορά και ο μεσοεπιθετικός Σάλαζαρ, που ήρθε με 5 εκατομμύρια ευρώ από τη Σάλκε.

Γενικά, η Μπράγκα είναι μία γεμάτη και επικίνδυνη ομάδα μεσοεπιθετικά, ωστόσο δεν είναι το μέγεθος που μπορεί να τρομάξει τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι… εκτίναξαν την ψυχολογία τους μετά το επικό ματς που έκαναν στο Βελοντρόμ και ξέρουν ότι τέτοιες ευκαιρίες όπως η φετινή δεν παρουσιάζονται πλέον κάθε χρόνο στις ελληνικές ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, οφείλει να ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία για να βελτιώσει τις πιθανότητές του εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, το οποίο αναμένεται να ζήσει ξανά στιγμές ένδοξες πράσινες ευρωπαϊκές βραδιές.

Μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει και στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια του. Τα κατάφερε ακόμη και στη Μασσαλία, παρότι στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε αφόρητη πίεση. Ο Γιοβάνοβιτς, μετά και την επιστροφή του Αϊτόρ, έχει πλέον μία πληθώρα επιλογών μεσοεπιθετικά, με τις οποίες μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα ή να διορθώσει την κατάσταση να το πράγμα στραβώσει.

Το ενδεχόμενο να σκοράρει ο Παναθηναϊκός στην Μπράγκα, δηλαδή το Over 0,5 παίζει σε τιμές λίγο πάνω από το 1,70. Το σενάριο ωστόσο, να σκοράρει ακριβώς ένα γκολ, όπως έκανε και στη Μασσαλία, αγγίζει το 2,50. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει δύο ιστορικά διπλά επί πορτογαλικού εδάφους, αμφότερα με σκορ 1-0, κόντρα στην Πόρτο, το 1995/96 και το 2002/03.

EASY MEDIANETWORK
Close