Αν «στραβώσει» το ματς: Ο παίκτης που θα φέρει ο  Λουτσέσκου  από τον πάγκο για να τα παίξει όλα για όλα

Αν «στραβώσει» το ματς: Ο παίκτης που θα φέρει ο Λουτσέσκου από τον πάγκο για να τα παίξει όλα για όλα

Η απάντηση στο δίλημμα «Ντεσπόντοφ ή Ζίβκοβιτς» θα κρίνει πολλά…

Για τον ΠΑΟΚ είναι το πρώτο μεγάλο εντός έδρας ντέρμπι της σεζόν. Το πρώτο από μία σειρά συνεχόμενων μεγάλων παιχνιδιών στην Τούμπα (ακολουθούν οι αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Ολυμπιακό) που αν έχουν ευνοϊκή εξέλιξη για τον Δικέφαλο του Βορρά δεν αποκλείεται να του επιτρέψουν να κλείσει στην κορυφή την κανονική διάρκεια της Super League.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει και πολλά τακτικά μυστικά. Σχεδόν όλοι ξέρουν πως παίζει, ποια είναι τα δυνατά του σημεία, σε ποιους παίκτες στηρίζεται, πως του αρέσει να παίζει.

Σε κάθε παιχνίδι όμως υπάρχουν αυτές οι μικρές τακτικές προσαρμογές ανάλογα τον αντίπαλο που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Εκεί θέλει να… χτυπήσει

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μελέτησε πολύ προσεκτικά τον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός και έχει εστιάσει σε έναν ζωτικό χώρο, στον οποίο θέλει να χτυπήσει.

Αυτός είναι το νοητό τρίγωνο που σχηματίζει ο αριστερός μπακ, με τον αριστερό στόπερ και τον αριστερό αμυντικό χαφ.

Η απουσία του Χουάνκαρ θα φέρει στο αρχικό σχήμα τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος δεν φημίζεται για την ανασταλτική του σταθερότητα.

Αριστερός στόπερ θα παίξει είτε ο Αράο, ο οποίος παίζει συνήθως ως αμυντικός μέσος είτε ο Βίκτορ Ούγκο, ο οποίος στο ντεμπούτο του απέναντι στον Ατρόμητο έδειξε κάπως βαρύς και επιρρεπής στο λάθος.

Σε ρόλο αριστερού αμυντικού μέσου ο Βιλένα έχει το προβάδισμα, αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την ανακοίνωση των ενδεκάδων για να δούμε αν θα είναι αυτός που θα πάρει το χρίσμα.

Ζίβκοβιτς ή Ντεσπόντοφ;

Σε αυτό το ζωτικό χώρο, ο Λουτσέσκου εντοπίζει ένα σημείο όπου μπορεί να χτυπήσει και να δημιουργήσει ρήγματα. Το βασικό ερώτημα όμως που υπάρχει εδώ, τον βασανίζει όλη την εβδομάδα: Ντεσπόντοφ ή Αντρίγια Ζίβκοβιτς; Αντρίγια Ζίβκοβιτς ή Ντεσπόντοφ;

Στην τριάδα των μεσοεπιθετικών του, ο Τάισον θα ξεκινήσει αριστερά και πιθανότατα ο Κωνσταντέλιας αντί του Μουργκ στο «δέκα». Ποιος όμως θα κληθεί να παίξει δεξιά, εκεί που ο Λουτσέσκου θέλει να χτυπήσει;

Ο πολύ φορμαρισμένος Ντεσπόντοφ, ο οποίος έχει εκτός από εκπληκτική χτυπήματα και πλούσια σωματικά προσόντα; Ή μήπως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έχει καλή παράδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό (έχει σκοράρει τρία γκολ απέναντι του), αλλά όμως προέρχεται από έναν τραυματισμό που τον έκανε να χάσει τον ρυθμό του;

Game changer

Όποιος από τους δύο μείνει εκτός ενδεκάδας, θα αποτελέσει πιθανότατα τον τζόκερ του Λουτσέσκου. Θα είναι πιθανότατα, η πρώτη του αλλαγή. Αυτός που θα έρθει από τον πάγκο ως game changer σε περίπτωση που κάτι στραβώσει, σε ένα σούπερ επιθετικό σχήμα, όπου ο ένας θα πάρει την μία πτέρυγα και ο δεύτερος την άλλη (αντί του Τάισον).

Είναι ένα σχέδιο που ο Λουτσέσκου το έχει δουλέψει στο μυαλό του, αλλά και τις προπονήσεις και σκοπεύει να εφαρμόσει και στο γήπεδο σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Με δεδομένο ότι το απουσιολόγιο του ΠΑΟΚ εκτός από τους γνωστούς απόντες λόγω Κόπα Άφρικα (Έκονγκ, Σαμάτα) έχει μόνο ένα όνομα (Βιεϊρίνια) καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ρουμάνος τεχνικός έχει άφθονες επιλογές για να πειράξει και να επηρεάσει την εξέλιξη του ντέρμπι με τις αλλαγές του…

EASY MEDIANETWORK
Close