Σήμερα ξεκινάει επίσημα αδέρφια η σεζόν στο Champions League, με τον πρώτο προκριματικό γύρο. Στα περισσότερα παιχνίδια υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, στα χαρτιά τουλάχιστον, αλλά εκεί ακριβώς κρύβονται και οι πιθανές ευκαιρίες. Να μπορέσεις δηλαδή να βρεις τα… κρυφά σημεία, όπου κάποιες καταστάσεις δεν έχουν εκτιμηθεί σωστά από τους μπουκ και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δούμε “μπομπίτσες”.

Ένα τέτοιο ματσάκι μοιάζει στα μάτια μου κι αυτό της Ρακόφ με τη Φλόρα Ταλίν. Με βάση τους αριθμούς, πρόκειται για το πιο “πολλά με λίγα” παιχνίδι του αποψινού προγράμματος, με τον άσο περί το 1,15 και το διπλό πάνω από 19,00! Είναι όμως αυτή η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων;

Ρακόφ αναδείχτηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια στην Πολωνία κι ενώ μέχρι πριν τέσσερα χρόνια βρισκόταν στη β’ κατηγορία. Ωστόσο ο αρχιτέκτονας της ομάδας, ο Πάπζουν αποχώρησε από τον πάγκο της μετά από μία επταετία κι ανέλαβε ο 32χρονος βοηθός του. Έκανε 3-4 μεταγραφές, μεταξύ άλλων και του δικού μας, του Σβάρνα, αλλά υπέστη τεράστιο πλήγμα με τον σοβαρό τραυματισμό (χιαστοί) του περσινού MVP, του μεσοεπιθετικού Ίβι Λόπες.

Την ίδια στιγμή η Φλόρα Ταλίν μπορεί να είναι μικρότερο μέγεθος ποδοσφαιρικά, αλλά υπερτερεί σαφώς σε ρυθμό, αφού το πρωτάθλημα της Εσθονίας βρίσκεται ήδη στην 20η αγωνιστική και η ίδια είναι πρωτοπόρος, με ρεκόρ 14-5-1. Πρόκειται για το κορυφαίο κλαμπ της χώρας, προέρχεται από την κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματός της, ενώ κι ευρωπαϊκά έχει κάνει πραγματάκια τα τελευταία χρόνια. Την προηγούμενη τριετία άλλωστε μπήκε δις σε ομίλους, έχει εδώ κι έξι χρόνια τον ίδιο προπονητή. Εντυπωσιακό σίγουρα κι ότι το ρόστερ της αποτελείται μόνο από Εσθονούς.

Μπορεί οι μπουκ να θεωρούν απόλυτο κι αδιαφιλονίκητο φαβορί τους Πολωνούς, ωστόσο φίλοι μου οι αποδόσεις είναι τέτοιες που μας προκαλούν για να ψάξουμε μία φόμβα μεγατόνων.

Στη Novibet το Χ2 πληρώνει στο 5,00 και δεν μπορώ να μείνω ασιγκίνητος.

Ρακόφ

vs

Φλόρα Ταλίν

11/07/23 00:00
Χ2 5.00
EASY MEDIANETWORK
Close