Τρεις μέρες πριν τις εκλογές: Πόσο δίνουν οι στοιχηματικές το over 19% του ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές: Πόσο δίνουν οι στοιχηματικές το over 19% του ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις ημέρες απέμειναν μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και όλα δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία βαδίζει σε μία άνετη αυτοδυναμία. Πάντα υπάρχει ο φόβος της αποχής και τον αναποφάσιστων, που μπορεί να αλλάξουν στάση στις δεύτερες κάλπες, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία παγιωμένη διαφορά πέριξ των 20 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το σοκαριστικό εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου προσπάθησε να ανασυγκροτηθεί και να επικοινωνήσει ότι παραμένει η μοναδική ρεαλιστική κυβερνητική εναλλακτική του προοδευτικού χώρου.

Στην Κουμουνδούρου ήλπιζαν σε μία σημαντική ανάκαμψη και σε ανατροπή συσχετισμών, προκειμένου να ασκήσουν ισχυρή αντιπολίτευση και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μίας «παντοδύναμης Δεξιάς».

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες, η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μειωθεί ακόμη και κάτω από τις 60 έδρες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μείνουν εκτός πολλά προβεβλημένα και πρωτοκλασάτα στελέχη.

Για παράδειγμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει πάνω από 21% δεν θα εκλεγεί από το ψηφοδέλτιο επικρατείας η Πόπη Τσαπανίδου (βρίσκεται στην 4η θέση), που ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μπουκ πάντως, τοποθετούν το βασικό line για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο 18,5% και θεωρούν ελαφρώς αουτσάιντερ το ενδεχόμενο η παράταξη του Αλέξη Τσίπρα να ξεπεράσει το 19%. Είναι χαρακτηριστικό πως το Over 19 του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρεται στο 2.00, ενώ το Under 19 στο 1.75.

Στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Rass έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ 17,9% στην εκτίμηση ψήφου, η Metron Analysis 19,2%, η Alco 18,2 και η Marc ένα εύρος από 18% ως 21,6%.

EASY MEDIANETWORK
Close