Κίνηση - ματ από τον Γιοβάνοβιτς...

Το σενάριο για Γιοβάνοβιτς στην Εθνική...

Εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό πως οι σχέσεις της ΕΠΟ με τον Γκουστάβο Πογέτ δεν βρίσκονται και στο καλύτερο δυνατό σημείο. Ειδικά μάλιστα, μετά το δημόσιο ξέσπασμα του Ουρουγουανού τεχνικού, ο οποίος τον Νοέμβριο υποστήριξε ότι ο άμεσος συνεργάτης του, Μαουρίσιο Ταρίκο ήταν απλήρωτος για οκτώ μήνες.

Αυτή η δήλωση πυροδότησε διάφορα σενάρια και έφερε πολύ κοντά σε οριστική ρήξη τις δύο πλευρές. Στο τέλος όμως, πρυτάνευσε η λογική και το συμφέρον της ομάδας, η οποία έχει μπροστά της τον Μάρτιο μία ιστορική ευκαιρία, μέσω των μπαράζ του Nations League, να προκριθεί ξανά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι ο Πογέτ συμμάζεψε την κατάσταση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Παρότι λοιπόν δεν ήρθε η απευθείας πρόκριση, η Ελλάδα είχε μία αξιοπρεπή παρουσία σε έναν πολύ δύσκολο προκριματικό όμιλο με Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία και προηγουμένως είχε κάνει στο ακέραιο το καθήκον της στο Nations League, κάτι που μόνο αυτονόητο δεν ήταν στις ημέρες πριν αναλάβει ο Πογέτ.

Είναι αλήθεια πως ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τους περισσότερους διεθνείς και παρουσιάζει αν μη τι άλλο ένα συμπαγές σύνολο. Ωστόσο, αν η Ελλάδα αποτύχει να προκριθεί στην τελική φάση μέσα από τα πλέι-οφ του Nations League, στο τέλος της ημέρας η παρουσία του στον πάγκο της εθνικής μας θα έχει αρνητικό πρόσημο και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πογέτ έχει συμβόλαιο μέχρι τον Μάρτιο, δηλαδή ακόμη και να καταφέρει να προκριθεί η Ελλάδα στο Euro, δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα πάει στα γήπεδα της Γερμανίας με τον Ουρουγουανό τεχνικό στο τιμόνι της.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yorkshire Evening Post, ο 56χρονος τεχνικός είναι το πρώτο φαβορί για να αναλάβει την Πλίμουθ, η οποία αγωνίζεται στην αγγλική Τσάμπιονσιπ.

Η Πλίμουθ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, διότι ο απόλυτα επιτυχημένος Στίβεν Σουμάχερ, που πέρυσι την ανέβασε κατηγορία από τη League 1, αποφάσισε να φύγει για τα… μάτια της Στόουκ.

Ο Πογέτ δεν έκρυψε πως εξετάζει εδώ και καιρό τις κρούσεις που έχει από το εξωτερικό για να δει πού θα συνεχίσει την καριέρα του και προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσει αδιάφορο μία ενδεχόμενη πρόταση από ομάδα στο Νησί.

Αν επαληθευτεί το αγγλικό δημοσίευμα δεν αποκλείεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στην εθνική μας και τελικά να προκύψει αντικατάσταση τεχνικού ακόμη και πριν τα μπαράζ του Μαρτίου!

Μάλιστα, μετά την αιφνιδιαστική απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό, έχουν κυκλοφορήσει σενάρια, που εμπλέκουν τον Σέρβο τεχνικό με τον πάγκο της εθνικής μας.

Ο αναμορφωτής του Παναθηναϊκού χαίρει της εκτίμησης όλων στην ελληνική ομοσπονδία, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επομένως, δεν αποκλείεται η ΕΠΟ να στραφεί προς το μέρος του για την επόμενη μέρα μετά τον Πογέτ, ανεξαρτήτως πότε θα είναι αυτή.

Ακόμη βέβαια το διαζύγιο με τους πράσινους είναι πολύ νωπό και ο Γιοβάνοβιτς σε πρώτη φάση θα χρειαστεί ένα διάστημα για να… αδειάσει από την πίεση που κουβαλούσε όντας επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου μίας ομάδας που έκανε πρωταθλητισμό.

Από την άλλη, αν ο Πογέτ παραμείνει “πιστός” στην εθνική μας και απορρίψει μία ενδεχόμενη πρόταση από τη Πλίμουθ, τότε η ΕΠΟ θα κατηγορηθεί για αγνωμοσύνη εφόσον προχωρήσει σε αντικατάσταση τεχνικού πριν τα ματς του Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση, στην ΕΠΟ εκτιμούν ότι ο Γιοβάνοβιτς θα ήταν ο ιδανικός διάδοχος για τη γαλανόλευκη και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να του χτυπήσουν την πόρτα αργά ή γρήγορα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γιοβάνοβιτς διανύει το 61ο έτος της ηλικίας του και έπειτα από 2,5 απαιτητικά χρόνια στον Παναθηναϊκό, η προοπτική να αναλάβει τώρα μία εθνική ομάδα μοιάζει πλέον η πιο ελκυστική.

EASY MEDIANETWORK
Close