Το μέλλον της Εθνικής: Η χρηματιστηριακή τιμή του νέου διαμαντιού του ΠΑΟΚ που λάμπει στα χέρια του Λουτσέσκου

Το μέλλον της Εθνικής: Η χρηματιστηριακή τιμή του νέου διαμαντιού του ΠΑΟΚ που λάμπει στα χέρια του Λουτσέσκου

Διαμάντι ανεκτίμητης αξίας, ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ...

Πάει ακόμα στην τρίτη λυκείου. Και όπως προκύπτει από τις πληροφορίες είναι αριστούχος μαθητής, ένα ακόμα σημάδι πως πρόκειται για ένα προσγειωμένο παιδί που πατάει πολύ σταθερά στα πόδια του.

Εδώ και δύο χρόνια αμείβεται πολύ καλά από το ποδόσφαιρο ως επαγγελματίας και απολαμβάνει την αναγνωρισιμότητα, την φήμη  και την δόξα που συνοδεύει έναν παίκτη του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, εκείνος παραμένει ο ίδιος.  Συνεπής, επιμελής, εργατικός.

Πριν από 18 ημέρες ενηλικιώθηκε, έσβησε 18 κεράκια στην τούρτα, ωστόσο με βάση τα  λεπτά συμμετοχής του στον φετινό Δικέφαλο είναι ο σέντερ-φορ, με την μεγαλύτερη συνεισφορά σε γκολ.

Στα 228 λεπτά που έχει αγωνιστεί στη φετινή  Super League, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο μετρά ήδη τρία γκολ και μία ασίστ, με άλλα λόγια έχει άμεση ανάμειξη σε κάποιο γκολ ανά 76 λεπτά, νούμερο πολύ καλύτερο από τους Άλι Σαμάτα και  Μπράντον Τόμας που βρίσκονται πιο πάνω στην ιεραρχία από εκείνον.

Εκπληκτικό πακέτο

Μα, δεν είναι μόνο αυτό. Το σώμα του είναι ήδη… αντρικό, έχει φύγει εδώ και καιρό από το εφηβικό επίπεδο. Έχει δυναμώσει πολύ σε μυϊκό επίπεδο, χωρίς να χάσει την πλαστικότητα και την ταχύτητά του.

Με λίγα λόγια; Αποτελεί ένα εκπληκτικό πακέτο επιθετικού, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους 18χρονους στράικερ στον κόσμο.

Πόσο κοστολογείται ένα τέτοιο πακέτο; Δεν μπορεί. Διότι η αξία του είναι ανεκτίμητη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο γρήγορα, μπορεί να εξελιχθεί, ποιο μπορεί να είναι το ταβάνι του.

Διότι η χρηματιστηριακή αξία ενός επιθετικού μπορεί να εκτοξευθεί με μερικά γκολ, ειδικά αν αυτά είναι σε σημαντικούς αγώνες.

Δεν πωλείται!

Δεν είναι μυστικό ότι αρκετές ιταλικές ομάδες (για παράδειγμα η Μίλαν) έχουν χτυπήσει άτυπα την πόρτα του ΠΑΟΚ για να μάθουν τις απαιτήσεις του Δικεφάλου. «Έφαγαν» όμως πόρτα, διότι ο μικρός δεν παραχωρείται.

Πρέπει πρώτα να παίξει, να αποδείξει, να εξελιχθεί και μετά από μερικά χρόνια, αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, να ανοίξει τα φτερά του.

Κάποιοι, εκτιμούν ήδη, ότι μπορεί κάποια στιγμή να πωληθεί πιο ακριβά ακόμα κι από τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Διότι, το γκολ είναι το πιο πολύτιμο, το πιο δυσεύρετο πράγμα στο ποδόσφαιρο, πωλείται πιο ακριβά από κάθε τι.

Μερικές παραγωγικές σεζόν και μπορεί να ακούσουμε για νούμερα πρωτοφανή για ελληνικά δεδομένα.

Προς το παρόν, όμως, ο Στέφανος Τζίμας πηγαίνει ακόμα στην τρίτη λυκείου και είναι ιεραρχικά ο τρίτος φορ του ΠΑΟΚ.

Μέχρι να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, χρειάζεται υπομονή, δουλειά, συνέπεια, ταπεινότητα, εργατικότητα. Όσο τα έχει όλα αυτά, ταβάνι του θα είναι ο… ουρανός!

EASY MEDIANETWORK
Close