Το επιβεβαιώνουν και οι book: Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια για τον Ολυμπιακό

Το επιβεβαιώνουν και οι book: Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός εγκατέλειψε πολύ γρήγορα το πρότζεκτ με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μετά τις βαριές ήττες από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και τη Φράιμπουργκ στην Ευρώπη, καθώς σε αυτά τα δύο ματς η ομάδα κυριολεκτικά δεν είχε ούτε αρχή, ούτε τέλος.

Οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να επιστρέψουν μεσούσης της σεζόν στο πορτογαλικό μοντέλο, κρίνοντας ότι έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουν τον βασικό τους στόχο, που είναι το πρωτάθλημα. Προσέλαβαν λοιπόν για αθλητικό διευθυντή τον Πέδρο Άλβες και για προπονητή, τον πολύπειρο, αλλά και γυρολόγο, Κάρλος Καρβαλιάλ.

Στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ στον πάγκο, ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα την αδύναμη Μπάτσκα Τόπολα στην Ευρώπη και εξασφάλισε τη συνέχεια του στην ενδιάμεση φάση του Κόνφερενς Λιγκ. Στα πρώτα δύο ματς ωστόσο για το πρωτάθλημα, σε Σέρρες και Περιστέρι, οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν μόλις ένα γκολ κι αυτό με πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει από την έδρα του Πανσερραϊκού με τα κόπων και βασάνων, αλλά κόντρα στον Ατρόμητο άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς κι έμεινε στο -3 από την κορυφή, που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ανεξαρτήτως βέβαια αποτελεσμάτων και τα δύο αυτά παιχνίδια έδειξαν ότι οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται άμεσα αλλαγές και ενίσχυση.

Με το υπάρχον ρόστερ, όσο καλός προπονητής κι αν αποδειχθεί ο Καρβαλιάλ, θα είναι πολύ δύσκολο ο Ολυμπιακός να κόψει στο τέλος της σεζόν πρώτος το νήμα στη Super League, διεκδικώντας ταυτόχρονα κάτι καλό και στο Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Καρβαλιάλ στο Περιστέρι, επιλέγοντας να κάνει τελειώσει το 90λεπτο με μόλις μία αλλαγή, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διοίκηση ότι χρειάζεται μεταγραφές τον Ιανουάριο. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι χρειάζεται έναν στόπερ με ηγετικά χαρακτηριστικά κι έναν επιθετικό που θα είναι πιο συμμετοχικός στο παιχνίδι από τον Ελ Κααμπί.

Ο Μαροκινός εκτελεί εξαιρετικά σε πρώτο χρόνο, αλλά δεν μπορεί να φτιάξει προσωπικές φάσεις, όπως για παράδειγμα ο Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού. Συν τοις άλλοις, ο Ελ Κααμπί αναμένεται να συμμετάσχει στο Κόπα Άφρικα, επομένως οι ερυθρόλευκοι θα ξεμείνουν στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν (13 Ιανουαρίου ξεκινάει το Κόπα Αφρικα και τελειώνει 11 Φεβρουαρίου) με τον άνευρο Γιόβετιτς και τον ξεχασμένο μέχρι πρότινος Ελ Αραμπί.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη σίγουρα και από έναν ακόμη ποιοτικό χαφ πίσω από τους Καμαρά, Έσε και Αλεξανδρόπουλο, αφού ο Ιμπόρα έχει φανεί ότι δεν μπορεί πλέον να σταθεί σε υψηλό. Προσθήκη λογικά θα γίνει και στους μπακ αντί του… γκαφατζή Κίνι, ενώ πιθανότατα θα γίνει τουλάχιστον και μία μεταγραφή μεσοεπιθετικού καθώς οι Σκάρπα και Σολμπάκεν πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός έχει πολλά δομικά θέματα να λύσει στη διάρκεια των επόμενων ημερών και προφανώς αυτό το αντιλαμβάνονται και οι μπουκ, για αυτό τον προσφέρουν πλέον τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στο 4,00, παρά το γεγονός ότι είναι ισόβαθμος με την ΑΕΚ, βρίσκεται μόλις στο -2 από τον Παναθηναϊκό και μία νίκη πίσω από τον ΠΑΟΚ.

 

 

 

EASY MEDIANETWORK
Close