Το 3.75 που… βγάζει μάτι στο ματς της Εθνικής

Το 3.75 που… βγάζει μάτι στο ματς της Εθνικής

Πρόωρος “τελικός” απόψε για την Εθνική μας ομάδα φίλοι μου στα προκριματικά του Euro 2024. Οι πιθανότητες της Ελλάδας να προκριθεί μέσω του ομίλου είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικά περιορισμένες, από τη στιγμή που υπάρχουν κοτζάμ Γαλλία και Ολλανδία.

Ως εκ τούτου, αν θέλει να έχει κάποιες, λιγοστές, ελπίδες για να κυνηγήσει έστω τη 2η θέση, ουσιαστικά τους “οράνιε” για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τότε το τρίποντο στο σημερινό ματς με την Ιρλανδία είναι μονόδρομος.

Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή της Γαλανόλευκης, αυτό είναι σίγουρα. Η Ιρλανδία είναι ένα σκληροτράχηλο σύνολο, που και στους πανίσχυρους Γάλλους στην πρεμιέρα έβαλε δύσκολα.

Η Εθνική μας ωστόσο είναι το φαβορί της συνάντησης, θα παίξει στο γήπεδό της, στο πρώτο επίσημο ματς στη νέα έδρα της, στην “OPAP Arena” και είναι δεδομένο πως θα ψάξει με περισσότερες αξιώσεις το πολύ σημαντικό τρίποντο. Ένα τρίποντο που θα τη στείλει σαφώς πιο άνετη και χαλαρή στο Παρίσι για το ματς που ακολουθεί με τους Γάλλους την προσεχή Δευτέρα.

Το γκολ είναι σίγουρα ένας γρίφος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Πογέτ πειραματίζεται συνεχώς μπροστά, πότε με τον Γιακουμάκη και πότε με τον Παυλίδη. Αυτή τη φορά κλήθηκε -έστω από σπόντα- και ο Δουβίκας που έκανε ονειρική χρονιά στην Ολλανδία, όπου βγήκε πρώτος σκόρερ με 20 γκολ. Φαβορί βέβαια για να ξεκινήσει στην κορυφή είναι ο Κρητικός επιθετικός της Ατλάντα, ο οποίος επίσης κάνει εξαιρετική σεζόν με 10 γκολ, αλλά στην Εθνική παραμένει ως τώρα άφαντος.

Εκείνος που αποτελεί τη μεγαλύτερη σταθερά στο σκοράρισμα για τη Γαλανόλευκη δεν είναι άλλος από τον Μπακασέτα. “Untouchable” τον χαρακτήρισε πρόσφατα ο Πογέτ. Για χάρη του, κατά τον Ουρουγουανό, κόπηκε κι ο Φορτούνης από την αποστολή, αφού ο άσος της Τραμπζονσπόρ… δεν κουνιέται. Το είπε ξεκάθαρα ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Μπακασέτας είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης αυτής της Εθνικής και το έχει κερδίσει με το σπαθί του. Και με τα γκολ του βεβαίως. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 30 του χρόνια, ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, φέτος μπορεί να μην έκανε ανάλογη με την περσινή χρονιά στην Τουρκία, αλλά παραμένει σταθερή αξία και με το εθνόσημο στο στήθος είναι σταθερά από τους πιο κομβικούς παίκτες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σκόραρε και στα τρία τελευταία τελευταία ματς που η Εθνική μας βρήκε δίχτυα. Εξαίρεση το τελευταίο 0-0 στο φιλικό με τη Λιθουανία. Απόψε θα χρειαστεί σίγουρα να δοκιμάσει το εξαιρετικό αριστερό του από μακρινές αποστάσεις, καθώς η σκληρή άμυνα της Ιρλανδίας δεν θα επιτρέψει να διασπαστεί εύκολα για να μπει η μπάλα στο σκουτί.

Αν κάτι λοιπόν αξίζει να ψάξουμε στο αποψινό ματς, είναι το anytime του Μπακασέτα, σε εξαιρετική απόδοση, περί το 3,75 από τη Stoiximan.

EASY MEDIANETWORK
Close